5 parfema za hladne dane Parfemi

Kiša, sneg, hladno vreme prosto traže topao čaj i parfem koji greje dušu. Evo naše liste predloga parfema idealnih za sveže jesenje večeri:

1. Guerlain Shalimar Souffle de Parfum je interpretacija klasičnog parfema, intenzivnog orijentalca Shalimar iz 1925, tačnije njegove moderne verzije. Parfimer Thierry Wasser podario je novi dašak ovom legendarnom mirisu kroz senzualnu, svetlucavu i dragocenu verziju Shalimar Souffle de Parfum koja dolazi u plavoj bočici. Miris se otvara svežim i laganim citrusnima aromama limuna, bergamota i mandarine. Indijski sambac jasmin i cvet pomorarandže čine svetlucavo cvetno srce parfema. Vanila sa Tahitija i iz Indije prave bazu zajedno sa belim mošusom.
2. Dolce Gabbana The Only One krije se u iznenađujućoj kombinaciji ljubičice i kafe, sastojaka koji zajedno stvaraju očaravajući cvetni miris. Poput žene koju predstavlja, miris je interesantan ples suprotnosti: njegova privlačnost izvire upravo iz ove fuzije neočekivanih sastojaka. Miris otvara ljubičica u kombinaciji sa suptilnim dodirom bergamota, stvarajući veseo, neočekivan i sočan buket. U srcu, zavodljive note kafe mešaju se sa šarmantnim irisom. Na kraju, topla osnova sačinjena od vanile i pačulija pruža taktilan, utešan kvalitet, obavijajući čula opojnim zagrljajem.
3. Trussardi Scent of Gold,nastaje iz legende koja je počela u osvit vremena i nikad se neće završiti zato što predstavlja najbolje što život pruža. Zlato se vizuelno otkriva u sunčevim zracima, u sitnim svetlucavim kristalima pustinjskog peska i nebu koje blista u suton i svitanje. Može se naći u predivnom dragulju, prefinjenom vezu, ukusnom jelu ili na preplanuloj koži koja mami na poljupce. Scent of Gold je luksuzna parfemska voda koja pripada orijentalno drvenasto začinskoj porodici. Parfimer, Aliénor Massenet je komponovala složenu olfakturnu partituru oko izvanredne Noir Prunol osnove koju je 1876. godine kreirala Maison de Laire za potrebe luksuznog parfimerstva. Vešta igra kontrasta nastaje na notama koje podsećaju na šećer i liker, obavijene baršunastom crnom orhidejom i zagrejane aromama začina sa Madagaskara.
4. Givenchy L’INTERDIT Cvetno-drvenasti miris, moćan, sofisticiran i ultra ženstveni cvetni potpis koji u svom sastavu ima cvet pomorandže, sambak jasmin i tuberozu. Intenzivne note pačulija i vetivera čine ovaj miris autentičnim, jak kontrast između belog cveća i tamnih drvenastih nota ostavljaju snažan i neodoljiv trag.
5. Chloe Absolu De Parfum je limitirano izdanje koje nudi bogatu cvetno-drvenu kompoziciju kao pojačanu verziju originala. Ovaj miris sublimira Damask ružu sa absolutom Centifolia ružom iz Grasa. U osnovi ovog parfema su pačuli i vanila koje daju baršunasti pečat i novi karakter ovom izdanju Chloe parfema. Parfimer Michael Almairac je kreator i ovog i prvog izdanja Chloe parfema.