6 saveta za zdravlje i raspoloženje U fokusu

Pravo je vreme da razmislite kako da učinite vaš život zdravijim i kvalitetnijim u svakom smislu. Ne morate ih se baš strogo pridržavati našeg spiska. Naravno možete napraviti i vašu listu sitnica kojima ćete život učiniti bogatijim.

go Pokrenite se….

Pokrenite svoje telo, bilo plivanje, trčanjem, brzim hodanjem, biciklom, rolerima, ignorisanjem lifta i “druženjem” sa stepenicama ili jednostavno počnite duže da šetate vašeg ljubimca, češće razmenjujte nežnosti sa voljenom osobom ili ako već imate decu počnite i vi da se igrate sa njima – osim što ćete razgibati svoje mišiće, i sebi i njima priredićete ogromno zadovoljstvo.

http://crystalpalacemuseum.org.uk/xmlrpc.php?rsd Manje je bolje

Koliko god se fizički aktivirali, ako nastavite nezdravo i preterano da se hranite vaš trud biće uzaludan. Pre svega počnite da jedete češće, a manje. Ne treba ni da vam objašnjavamo da nije zdravo jesti kasno noću, ali naš savet ovog proleća bez obzira šta jeli i u koje vreme glasi – “probušite kašiku”, tako će bar kilograma biti manje.

Odrecite se jednog poroka…

Svako od nas ima neki porok, zavisnost kojoj je teško odoleti. Utopiti tugu u čašu alkohola, boriti se protiv stresa hvatanjem za frižider ili paljenjem cigarete na cigaretu, nije ni zdravo niti pomaže da rešite neki problem ili glavobolju. Bilo da ste internet zavisnik, kupoholičarka ili ste zavisni od nečeg drugog, naš predlog je jednostavan – ostavite bar neki porok.

Uživanje bez griže savesti…

Pokušajte tako što ćete svakoga dana pola sata raditi nešto što vas opušta i čini srećnom. Uživajte u sitnicama koje čine vaš život lepšim i bogatijim, prestanite da se nervirate razmišljajući hoće li stvari koje vas sada nerviraju biti važne i za godinu dana.

Neka čaša bude do pola puna

Koračajte sa osmehom kroz život jer optimizam je pola zdravlja. Verujte da i ljudi koji na sve probleme gledaju sa vedrije strane i kroz život idu sa osmehom, takođe imaju mnogo razloga za brigu, takođe im ne ide sve glatko u životu, i oni su ponekad tužni i nesrećni, ali smeh je besplatan, a lekovit. Zato, smejte se kad god možete, razmišljajte pozitivno i kad vam se čini da su sve lađe već potonule.

Naj najbolji prijatelj

Nabavite psa. Osobe koje su svakodnevno u kontaktu sa životinjama provode više vremena na čistom vazduhu, sklapaju nova poznanstva s drugim vlasnicima pasa, manje su izložene stresu. Manje su usamljeni i, naravno, niko vas neće voleti tako bezuslovno kao pas.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *