Anatomija klasike – trenčkot Trendovi

Na spisku stvari koje morate posedovati u ormanu, pored male crne haljine, dobrih crnih potpetica, farmerki koje vam stoje kao salivene i bele košulje besprekornog kroja, nalazi se i kralj medju mantilima- trench. Bilo da je kišni dan, ili prohladno prolećno jutro, ovaj mantil predstavlja nezamenljivi stilski komad koji odlično ide uz svaku odevnu kombinaciju.

Trenč se dugo koristio iskjučivo kao mantil koji su nosili vojnici, a Tomas Barberi, tvorac najpoznatijeg i najpoželjnijeg mantila na svetu ga je specijalno dizajnirao za potrebe Engleske vojske. Iako se danas može pronaći u svim mogućim bojama, najpopularnija je njegova izvorna, kaki nijansa. Barberi model decenijama radi iste modele mantila i konstantno podiže cene, želeći da zadrži ekskluzivnost. Za svoje kampanje ova modna kuća angažuje zvezde svih generacija želeći da pokaže koliko je ovaj komad zaista bezvremenski i uvek u modi.

Bež mantil je veoma zastupljen i u popularnoj kuturi, pa je dodatnu slavu stekao i preko likova Inspektora Kluzoa i Hemfrija Bogarta u filmu »Kazablanka». Opsesija trenčom nije zaobišla ni Džeralda Forda, koji je insistirao da se na njegov primerak ovog poprilično tanjušnog kaputića, nakon pokušaja atentata, nekako prilepi materijal otporan na metke.

Ako se odlučite za kupovinu ovog legendarnog kaputa, odaberite model koji vam stoji savršeno, od što kvalitetnijeg materijala. Možete ga nositi jednako dobor uz viske potpetice, kao i uz patike i ravne čizme. Uz njega obavezno morate posedovati i kaiš koji će istaći figuru, i crveni karmin za dodatnu dozu ženstvenosti.