Antirid – ubojito oružje Nega lica i tela

Bore, hiperpigmentacija i opuštena koža najpre se vide na kritičnim područjima oko očiju i usna. Antiridi su neobično važan deo svakodnevne nege, jer su to posebno formulisani preparati zaduženi za besprekoran izgled ovih regija.

Antirid je pored dnevne i noćne kreme neophodan preparat u svakodnevnoj, pravilnoj nezi. To je krema koja je specijalno kreirana za najosetljiviju kožu na licu, onu u predelu oko očiju i usana. Tu je koža najtanja, pa je zato ovaj predeo posebno osetljiv na bore koje su baš tu najvidljivije. Dermatolozi tvrde da bi sa upotrebom antirida trebalo početi oko tridesetog rođendana. Antiridi sadrže supstance koje neguju, hidriraju i blago zatežu kožu, otklanjaju bore, tamne kolutove i kesice ispod očiju. Obično sadrže hijaluron, kolagen, retinol, vitamin C i blage biljne ekstrakte i ulja. Koža u predelu oko očiju sklonija je znakovima zamora, starenja, alergijskim reakcijama.

Tamni kolutovi i kesice oko očiju mogu se prikriti šminkom, međutim, na taj način problem se ne rešava. Antiridi koji dreniraju i otklanjaju naduvenost (kofein, ekstrakt rastavića) oslobađaju od otoka, a preparati koji sadrže vitamin C pomažu da se nijansa kože oko očiju izjednači sa ostatkom tena. Za žene u zrelim godinama preporučuju se i preparati koji otklanjaju bore i fine linije oko oka. Antiridi, posebno formulisani za muškarce,  već duže vreme nisu novost. Iako je muška koža deblja i sporije stari, i „jačem“ je polu ova vrsta preparata potrebna.