Brisanje tragova godina Nega lica i tela

Godine ne bi trebalo da se vide na licu. One se prepoznaju u mudrosti postupaka i izgrađenom ličnom stilu. Pravilna nega u pravo vreme najefikasnija je strategija protiv znakova prolaženja vremena.

Prvi znaci starosti

U tridesetim godinama vide se prve promene na koži: ten postaje neujednačen, bore na čelu su vidljivije, pojavljuju se sitne bore oko očiju i usana, epiderm postaje suvlji, pa je čišćenje kože zahtevnije. Piling je obavezan. Kako bi se sprečio nastanak bora i gubitak kolagena, naoružajte se namenskim preparatima protiv prvih bora. Pri izboru dnevne kreme bitno je da ona sadrži faktor zaštite od sunca. Procenjuje se da je skoro 80% vidljivih znakova starenja kože posledica izlaganja faktorima iz okruženja: suncu i atmosferskim zagađivačima. Samo 20% vidljivih znakova starenja izazvano je hronološkim starenjem.

Šta se menja na licu s godinama?

Niste ostarili preko noći. Nemojte očekivati ni da ćete vratiti mladalački izgled preko noći. Uvek je najbolje početi na vreme, biti uporan i dosledan. Bore nisu jedini trag koje vreme ostavlja na licu. U zrelim godinama, pored pojave bora, koža gubi čvrstinu, vezivno tkivo slabi, a konture lica se opuštaju. Ovu pojavu izazivaju promene koje se dešavaju u dermisu, sloju kože koji se sastoji od vezivnog tkiva povezanog kolagenom i elastinom. Elastin čini kožu elastičnom, a kolagen joj daje čvrstinu. Pravim izborom krema u kombinaciji sa maskama sa intenzivnim delovanjem i serumima ciljanog dejstva zaustavljaju se mehanizmi koji koži oduzimaju otpornost i jačinu. Kozmetički proizvodi protiv starenja kože obnavljaju strukturu lica  dvostrukim dejstvom: popunjavanjem bora i regeneracijom kože. Pored toga što uklanjaju fine linije i bore, vraćaju koži mladalački tonus i hidriraju je, ovi preparati često sadrže supstance koje uklanjaju pege i ostale pigmentacione nepravilnosti nastale starenjem.

Izbrišite tragove vremena!

Energetske, ultraregenerativne, intenzivne tretmanske kreme i kreme za popunjavanje bora savršeno su oružje za brisanje tragova godina sa lica, u predelu oko očiju, na vratu i dekolteu. U pitanju je kozmetika ciljanog dejstva koja smanjuje vidljivost bora, održava kožu mladalački zategnutom i sprečava nastanak novih bora. Kreme ovog tipa koriste se svakodnevno, a serumi se posebno preporučuju u prelaznim sezonama (proleće i jesen) kada koža izgleda umornije. Pored proizvoda koji se koriste svakodnevno koži je, s vremena na vreme, potrebno i nešto posebno. Raspitajte se u Jasmin parfimeriji i nabavite neki od tretmanskih proizvoda za intenzivno uklanjanje bora. Takvi tretmani koriste se jednom ili dva puta godišnje, obično u prelaznim godišnjim dobima i u određenom vremenskom trajanju. Ovi preparati sadrže visokokoncentrovane, aktivne supstance kao što su retinol, hijaluron, ekstrakt placente ili vitamini C i E.