Bronzeri i samopotamnjivači – MANJE JE VIŠE! Trendovi

Iako kažu da je beo ten oličenje sofisticiranosti i aristokratskog porekla, niko ne može da ospori da svi ipak mnogo lepše izgledamo preplanuli. Tamniji ten daje notu svežine i uvek zavodljivi egzotični izgled koji iza sebe krije slatku dozu mistike.

Da bismo izbegli štetne solarijume i nezdravo izlaganje suncu, a ipak dobili efekat balkanske latino lepotice, potrebno je samo odabrati najbolji bronzer ili kremu za samopotamnjivanje. A glavni trik je – izabrati onaj koji je najidelaniji za vaš ten i tip kože.
Bronzeri su visokopigmentisani proizvodi koji licu daju preplanuli izgled ili sužavaju
oblik lica. Za bronzere je karakteristično da se ne razlikuju prema tipu kože. Postoje u nijansama od srednje bež do potpuno čokoladne nijanse.

Po strukturi, razlikujemo kompaktne bronzere, bronzere u prahu, stiku ili spreju.
Važno je razlikovati pojmove bronzera i pudera za konturisanje lica.

BRONZERI – imaju u sebi sjajne čestice (shimere) i namenjeni su da se postigne prirodno osunčan izgled na licu.

PUDERI ZA KONTURISANJE – su mat teksture i njihova namena je da oblikuju i definišu konture lica.

Iako se razlikuju, ove dve tehnike ne isključuju jedna drugu.

Uvek bi se trebalo opredeliti za bronzer koji je najviše dve nijanse tamniji od kože. Neophodno je obratiti pažnju i na njegovu teksturu. Zato, izaberite bronzer u prahu ili kamenu ukoliko imate normalnu ili masnu kožu, a ukoliko je vaša koža suva, neka odluka padne na bronzer u kremi, peni ili onaj u tečnom obliku.

Kao i u modi, i za bronzere i samopotamnjivače važi pravilo: manje je više! Nikako ne bi trebalo da izgledate kao da ste se zaglavili u solarijumu ili kao da vaše lice i vrat ne pripadaju osobi iste boje kože.

Obratite pažnju i na tehniku nanošenja bronzera. Oni se nanose nežnim pokretima preko čela, obraza i brade. Vrlo je važno imati i odgovarajuću kvalitetnu četkicu za nanošenje. Oni u prahu nanose se četkicom, dok one u kremi, peni ili tečne možete naneti prstima ili sunđerom.

A pošto zanosan, prepalnuo ten ne iziskuje mnogo šminke, imaćete više vremena za neka druga uživanja, dok će okolina uživati u vašoj prirodnoj lepoti.