Četiri ključna momenta zimske nege Nega lica i tela

Vetar, kiša, sneg i niske temperature nisu saveznici lepote. Grejanje i izrazito suv vazduh u zatvorenim prostorijama takođe. Zbog toga bi zimski meseci trebalo da budu period pojačane nege kože, kose, tena, ruku, čitavog tela.

  1. U zimskom, vetrovitom periodu, trebalo bi posebno misliti na hidrataciju. To je vreme kada bi trebalo češće nanositi kreme i losione na telo i lice, a naročito na ruke koju su najizloženije spoljnim negativnim uticajima. Kako bi učinak bio bolji, tom prilikom koristite masnije i punije kreme, koje će koži vratiti potrebnu vlažnost. Savet: uvek u džepu ili torbici imajte mini-pakovanje zaštitne kreme.
  2. U hladnom periodu dobro je koristiti i kozmetiku protiv pigmentacionih nepravilnosti. To su preparati koji se bore protiv hiperpigmentacije i ujedinjuju efikasnost, regeneraciju i zaštitu kože u borbi protiv starenja. Jedno od istraživanja koja je sprovedeno među ženama kako bi se otkrilo šta za njih predstavlja idealan ten, utvrdilo je da je to ujednačen ten! Nažalost, i kod mlađih i kod starijih žena, on je često narušen flekama nastalim usled nepravilne pigmentacije kože. Kako ovo posebno dolazi do izražaja u hladnim danima, to je vreme kada bi se naročito trebalo baviti manama kože lica i tela i opredeliti se za kozmetiku protiv pigmentacionih nepravilnosti.
  1. Isušena i perutava koža na rukama najčešći su zimski problemi. Centralno grejanje značajno suši vazduh, a hladan vetar i atmosfersko zagađenje dodatno isušuju kožu. Krema za ruke je, stoga, neizostavan deo zimskog kozmetičkog nesesera. U zimskom periodu, posebno se preporučuju izuzetno hidratantni kozmetički preparati koji nadoknađuju izgubljenu vlažnost i kožu čine mekom i elastičnom. Najbolji su oni proizvodi koji sadrže prirodna ulja i butere (ši, kakao ili makadamija buter, jojobino ili bademovo ulje). Glicerinske kreme uživaju veliko poverenje kada je nega ruku u pitanju, jer je glicerin provereno sredstvo koje isušenim rukama vraća vlažnost i obezbeđuje neophodnu hidrataciju. Ako i inače imate suvu kožu, potražite specijalne reparativne kreme za izuzetno isušene ruke. Kremu za ruke koristite posle svakog pranja ruku.
  2. A kao ukras i najlepši ram lica, tu je kosa. Kako i na nju hladnoća negativno utiče dovodeći do pucanja i istanjivanja, kosu bi u zimskom periodu trebalo dodatno tretirati. To ne znači čuvati je samo kapama, nego i maskama, ampulama i serumima koji će održati njen sjaj i punoću. Oni će je štititi od štetnih dejstava vetra, vlage i hladnoće, dajući joj punoću, sjaj, zdravlje i lepršavost.

Proizvodi