Crveni karmin – vaše tajno oružje Šminka

U danima kada se ponovo priča o ekonomskoj krizi primetan je porast ulaganja u sitan, svima dostupan luksuz koji podiže raspoloženje. Jarkocrveni ruž za usne i lak za nokte beleže neverovatan uzlet među tim uspešnim podizačima. Tu su i sve druge korisne sitnice koje će nam povećati samopouzdanje i borbenu spremnost za savladavanje prepreka.

Zvezde poput Kire Najtli, Kejt Vinslet, En Hetvej i Megan Foks naprosto obožavaju crveni karmin, ne bez razloga. Po uzoru na zvezde, začinite tmurne dane crvenim karminom… Crvena boja na usnama daje ženi dodatnu dozu ženstvenosti i čini je poželjnijom, drugim rečima, crveni karmin ne može proći nezapaženo.
Crvena je oduvek bila najseksipilnija boja karmina, ali i najdrskija, rezervisana samo za hrabre. Crveni karmin ove sezone dolazi u nekoliko nijansi, od jarkocrvene do boje višnje. Nemojte se bojati da nosite crveno jer za svaku ženu postoji savršena crvena nijansa, kao stvorena upravo za nju. Jarkocrvena odlično stoji svima, ali najbolje će ipak pristajati uz svetliji ten. Crvena s nijansom plave vaše će zube učiniti beljim, a najbolje će pristajati ženama koje imaju nežni, prozirni ten. Primese ružičaste, ljubičaste ili boje šljive u crvenom karminu najbolje idu s ružičastim tenom jer će umiriti crvenilo kože. Za maslinastu put najbolje su zlatne ili zemljane nijanse crvene. Ako se odlučite za upadljiv crveni karmin, ostatak šminke trebalo bi da bude diskretan.Dovoljno je da je akcenat na usnama. Trend crvenih usana prate i velike kozmetičke kuće, pa u svojim paletama nude nekoliko modernih nijansi.
U ovoj, još uvek novoj godini najbolje je okrenuti se sitnicama koje popravljaju i održavaju raspoloženje. Crveni karmin je pravi primer, mali simbol prkosa tmurnoj svakodnevici. Kada se osećate bezvoljno, umorno i depresivno, usne vrele višnje vade stvar. Upravo zato na velikim prolećnim nedeljama mode u Londonu, Njujorku i Parizu gotovo da nije bilo revije na kojoj manekenke nisu imale crvene usne.


Proizvodi