Globtroteri u pelenama Hrana za glavu

Počnite sa njima što pre, jer nema razloga da ne putujete sa vašom decom. Pitanje je samo kako sve postaviti i organizovati da bi put bio uspešan. Evo kratkih saveta kako da najviše uživate i sa lakoćom putujete sa novim članom porodice:

  1. Počnite malo po malo, ali mislite veliko. To mogu da budu kraća putovanja na kojima ćete osetiti kako vaše dete reaguje na promene.
  2. Prilikom odabira destinacije treba uzeti u obzir: vremenske uslove, hranu, bezbednost i zdravstvo. Dobro da se raspitajte o ovim stvarima pre polaska.
  3. Prilikom putovanja sa decom nećete moći da se krećete istom brzinom kao kad ste putovali sami i verovatno nećete moći da vidite baš sve sto ste želeli. Nemojte biti razočarani zbog toga. To dodatno vreme će i vama značiti da zastanete i osetite trenutak.
  4. Preterana pomeranja između gradova ili hotela mogu biti stresna za vašu decu u manjem uzrastu. Budite spremni za odabir jednog mesta odakle ćete moći da se krećete.
  5. Promenite vaša očekivanja vezana za putovanja. U novim okolnostima, cenimo različite stvari. Samo se opustite. Deci je vazno da osete putovanja kao nešto lepo, da im bude zabavno i da dobiju pažnju i vreme svojih roditelja.
  6. Pripremite vašu decu za put. Pričajte im o mestu koje posećujete. Zajedno učestvujte u planovima i pripremama.
  7. Pronađite sebi slične. U želji da motivišu porodice da putuju sa svojom decom nastao je Junglekids koncept putovanja zasnovan na ličnom iskustvu putovanja sa decom još od najranijih meseci. Uzimajući u obzir potrebe dece, a i roditelja, oni su pripremili ponudu destinacija pogodnih za putovanja sa decom koja će vam omogućiti stvaranje dragocenih zajedničkih uspomena (više na sajtu www.jungletribe.com).
  8. Putujte tamo gde se vama putuje. Glavno je da je porodica zajedno i da gradite uspomene kojih ćete se rado sećati.