Imperija lepote: Lacoste Imperija lepote

Iza brenda Lacoste stoji jedan od čuvenih Francuskih tenisera, Rene Lakost, za koga se smatra da je rodonačelnik stila poznatog kao  – sportska elegancija.  Odeću je stvarao iz sopstevene potrebe, da bi dobio veću slobodu kretanja i više udobnosti tokom  mečeva. Tako je rođena zvezda – lagana, vazdušasta, bela majica sa kratkim rukavima i rebrastim okovratnikom – čuvena Lacoste polo majica!

Godine 1933. Rene Lakost je zajedno sa Andreom Žilijerom, vlasnikom i predsednikom tadašnje najveće trikotažne kompanije, osnovao firmu La Societe Chemise Lacoste, koja je proizvela do tada neviđene polo majice, koje je na teniskim terenima nosio sam Lakost koji je bio poznat i po nadimku „Korkodil“ koji je dobio kao rezultat opklade u kojoj mu je predsednik Francuskog teniskog saveza obećao torbu od krokodilske kože ukoliko pobedi u meču koji je bio jako važan za njihov tim. Pobedio je, a američka štampa mu je dodelila nadimak „The Crocodile“ koji je ubrzo prihvatila i publika.

Kada je došlo vreme da se smisli logo za novonastali brend, krokodil je bio prirodan izbor. Simbolika je bila više nego očigledna: strpljenje i snaga. Krokodil je veran prikaz brenda koji se fokusira na dugovečnost, dosledan stil i beskompromisnu posvećenost kvalitetu. Krokodila je nacrtao Reneov prijatelj Robert George, a Rene Lakost ga je nosio izvezenog na džepu tokom mečeva. Ovo je prvi put da je ime brenda bilo vidljivo sa spoljne strane na nekom odevnom predmetu.

Kvalitet je uvek bio primarni fokus brenda Lacoste. Izabran je najjači i najkvalitetniji pamuk sa dugim vlaknima koja omogućuju minimalno tretiranje. Upravo to su karaktristike koje Lacoste polo majici daju izuzetnu udobnost i mekoću. Da bi se dobila dosledno besprekorna struktura, svaka majica je napravljena od jedne serije pamuka koji se plete u čuvenom Lacoste „petit pique” tkanju. “Petit pique” je vrsta tkanja koje podseća na mrežu i ima strukturu saća kaja omogućava pravi komfor i nudi prozračnost i osećaj blagostanja prilikom nošenja.

Kada se radi o bojenju, primenjuju se isti standardi i kvalitet. Bojene tkanine prolaze rigorozna testiranja kako bi se osiguralo da će izdržati pranja, izbeljivanje i svetlost, a proces bojenja može da traje i do 13 sati! Svi delovi Lacoste polo majice se boje u istom bubnju da bi se eliminisale eventualne razlike u tonu.

Pažnja posvećena detaljima definiše stil i kvalitet. Tako su dugmad od sedefa poslednji korak u procesu proizvodnje. Ona su pažljivo pozicionirana rukom pre nego što su prišivena i daju finalni dodir savršenstvu. Do 1950 god. Lacoste polo majica je bila dostupna samo u jednoj boji: klasična tenis bela. Danas, ona dolazi u gotovo svim nijansama, a ovaj vrhunski izbor boja je jedna od ključnih karakteristika brenda.

U ovom trenutku postoji 90 varijacija Lacoste polo majice, sa stilovima za muškarce, žene i decu, u širokom izboru materijala i različitog tkanja. Pored prepoznatljive  polo majice, Lacoste  danas može da vam ponudi i sve ostale odevne predmete koji ce vaš lični stil učiniti prepoznatljivim i šik. Ova raznolikost je izraz  posebnog duha i stila. Lacoste je elegantan, autentičan i vanvremenski!

Bilo je potrebno vreme i posvećenost da bi se napravila majica poznata kao L.12.12, čemu u prilog govori i njeno tajnovito ime. L je za Lacoste, 1 je referenca za jedinstvenu tkaninu (pamučni petit piqué) i 2 znači ’kratkih rukava’. Drugi broj 12 odnosi se na broj prototipova koji su morali da se proizvedu sve dok Rene Lakost nije bio zadovoljan rezultatom, dajući jedinstveni uvid u šampionov smisao za perfekcionizam i praktični pristup dizajnu.  Ujedno otmena i jednostavna, ne čudi što je postala glavna inspiracija za celu EAU DE LACOSTE L.12.12 kolekciju muških mirisa.  Suština polo majice preneta je na miris, originalnu kolekciju koja je lansirana sa nekoliko jedinstvena parfema: čist i besprekoran EAU DE LACOSTE L.12.12 Blanc (Belo) izdanje, moćan i vodeni EAU DE LACOSTE L.12.12 Bleu (Plavo) izdanje, i opušten i iskričav EAU DE LACOSTE L.12.12 Vert (Zeleno) izdanje, EAU DE LACOSTE L.12.12 Rouge (Crveno izdanje) i topao i intenzivan EAU DE LACOSTE L.12.12 Noir. Oni su savršeni saputnici LACOSTE muškarca dok iz otmene dnevne prelazi u otmenu večernju varijantu.

Plisirana LACOSTE suknja poslužila je kao inspiracija za EAU DE LACOSTE L.12.12 Pour Elle, mirise koji odražavaju raspoloženja LACOSTE žene: prirodno, elegantno, blistavo, razigrano, magnetski privlačno. Kao što je kultna plisirana suknja ženski ekvivalent kultnoj L.12.12 polo majici, ovi novi mirisi su prirodni partneri EAU DE LACOSTE L.12.12 For Him, sada već klasične kolekcije muških mirisa koja je osvojila svet. LACOSTE vrednosti – autentičnost, elegancija i radost življenja – koje su zajedničke muškim i ženskim verzijama, sada su interpretirane na blistav i neočekivan način u cilju kreiranja novih olfaktorna raspoloženja.


Proizvodi