Imperija lepote Lalique – Kristalna fantazija Imperija lepote / Parfemi

Više od sto dvadeset godina iza naziva „Lalique“ krije se izuzetna kombinacija vrhunskih mirisnih nota i savršenog pakovanja od kog zastaje dah. Ime Renea Lalika, osnivača kompanije, postalo je sinonim za kreativnost, lepotu i kvalitet. Rene Lalik je lično kreirao oko 250 bočica za parfeme i danas ti primerci dostižu sume i do 80.000 dolara na svetskim aukcijama. Čuvena Sara Bernar bila je jedna od njegovih klijentkinja i muza, te je za nju pravio i scenski nakit. Firma „Lalique“ prvi parfem je lansirala devedesetih godina dvadesetog veka. Ideja je da parfem prvo zaintrigira bočicom, da bi potom kompletno osvojio svojom mirisnom notom

Parfem Amethyste je 2007. godine dizajnirala Natali Lorson, začinivši gornje note borovnice i ribizle muškatnim oraščićem. U srcu parfema su akordi ruže, ljiljana, ilang-ilanga uz note božura i bibera. Puderasta i meka baza sačinjena je od burbon vanile i mošusa. Inspiracija za dizajn bočice bili su predmeti za kupatilo, koje je Rene Lalik dizajnirao 1920. godine. Bočica ekstrakta parfema nosi na čepu borovnice od kristala i odevena je u zavodljivu ljubičastu boju.

Muški parfem Encre Noire, predstavljen je 2006. godine. Čuvena „Mastionica“ iz 1913. godine dizajnera Renea Lalika bila je inspiracija za dizajn bočice. I sam naziv Encre Noir (crno mastilo) ukazuje na originalan parfem plemenitih nota za klasičnog, inteligentnog i savremenog muškarca. I ovu mirisnu kompoziciju kreirala je Natali Lorson. Vetiver apsolutno dominira. Tri različite vrste vetivera nalaze se u top notama, u srcu i bazi parfema, a pomešane su sa akordima čempresa, kože, mošusa i kašmira. Parfemje dobio još dve verzije Encre Noir Sport i najnoviju Encre Noir Extreme.

Tri godine nakon nastanka muškog Encre Noir pojavio se i ženski Encre Noire Pour Elle, takođe u crnoj bočici oblika bloka. Kreator ovog izdanja je Kristin Nagel, koja kompozicijom prikazuje miris vetiver šume, žbunja i zelenila, okruženih cvetnim esencijama. Miris se otvara svežim citrusima, u kojima vlada sicilijanski bergamot, kombinovan sa akordima ambrete iz Indonezije, dok su hladne note frezije uvertira cvetnom srcu kompozicije. Miris je prefinjen, topao i senzualan.

Klasična elegancija bočice Lalique le parfum inspirisana je skulpturom Renea Lalika iz 1935. godine „Masque de Femme“. Dominik Ropion potpisuje ovu mirisnu kreaciju. Slatko sveži bergamot otvara vrata zavodljivim notama ruže, ovenčane lovorovim listom. Srce je slatko, cvetno, sačinjeno od jasmina i heliotropa, a baza donosi mek i topao zagrljaj vanile, sandalovine, pačulija i tonke.

Lalique White je muški miris predstavljen u junu 2008. godine i pripada svežim citrusnim mirisima savršenim za leto. Sačinjen je u saradnji sa parfimerom Kristin Nagel i otvara se uz arome listova limuna, tamarinda, bergamota, ljubičice, belog bibera, kardamona, muškatnog oraščića, ambera, mošusa i kedra.

Perles de Lalique osvojio je nagradu za najbolji parfem u 2007. godini koju dodeljuje magazin „Mari Kler“. Bočica za ekstrakt parfema inspirisana je pudrijerom u obliku kaktusa, kreacijom Lalika iz 1928. godine, i ova forma prestavlja simbol ženstvenosti. Sačinjen je od opala, sa ručno rađenim zapušačem i sa specifičnim crnim tačkicama, koje poput malih bodlji kaktusa stoje kao jedini ukras na minimalističkoj bočici. Svaka bočica je potpisana i nosi svoj broj. Parfem je dizajnirala Nathalie Lorson , a note su raskošne, opojne i zavodljive na prvi dodir sa kožom (ruža, iris, biber i pačuli).

Tendre Kiss napravljen je u čast desetogodišnjice „Lalique“ parfema. Predstavljen je 2002. godine u ružičastoj kristalnoj bočici koja podseća na stare raskošne parfemske bočice. Slika romantičnog poljupca simbolizuje eleganciju i romantično osećanje ovog parfema. Dizajnirala ga je Ani Filipo koja je u visoke note smestila liči i ružičaste bobice. Srce osvaja laticama ruže, začinjeno biberom i muškatnim oraščićem, a baza miluje toplim i veoma zavodljivim notama burbon vanile, sandalovine i tamjana.

Living Lalique je cvetni drveni mošusni miris za žene. Gornje note su bergamot, nana i lavanda; srednje note su muskatni orah, ruža, crni biber i iris; bazne note su kedar, labdanum, koren irisa, sandalovo drvo, vetiver, mahune tonke, vanila i kašmiran.

Inspiracija za Lalique Satine su: ples, pokret, gracioznost, zavodljivost, senzualnost, boje pudera, transparentnost, fluidnost. U ovoj kreaciji Nathalie Lorson istražuje ekstremnu senzualnost note tonke i opojni karakter belog cveća obuzdava notom jelenske kože. Njen cilj je da ovaj miris ostavi dug, neodoljivi olfaktorni trag.

Nilang veliča spoj svežine i senzualnosti. Od lokvanja do Nilanga otkriva se originalna kreacija Gérarda Anthonyija. On je usnio ovaj miris i komponovao vodeno-orijentalni parfem prožet Orijentom. Miris s potpisom, nezaboravan parfem iz novog, lepršavog i vodenog sveta.


Proizvodi