Imperija lepote- Sisley Paris Imperija lepote

Sisley je jedna od najprestižnijih kozmetičkih kuća danas. Njihovi proizvodi su najboljeg kvaliteta, a klijentela brojna i elitna. U pitanju je porodični biznis, što je u svetu vrhunske kozmetike retkost. Grofovska porodica D’Ornano, koja je vlasnik kuće, povezana je sa svetkim (kraljevskim) džet-setom. Svoj biznis su bazirali u rodnoj Francuskoj, zapošljavaju nekoliko hiljada radnika različitih nacija koji svi zajedno doprinose ogromnom uspehu imperije. Imperija lepote Sisley je intrigantna i zbog svojih proizvoda, ali i zbog (bajkovite) priče koja stoji iza nje.
Sve odluke koje kuća Sisley donosi i sve kreativne ideje rađaju se u Parizu, u sedištu kompanije, dok se proizvodnja obavlja u šumi Blois. Proizvodi su francuski i po idejama i po mestu proizvodnje iako nose ime koje ima anglosaksonski prizvuk. Ime je oduvek bilo predmet intrige i zabune, jer su Ornanovi zaštitili ime Sisley samo za kozmetičke proizvode, pa je to ime sedamdesetih godina prošlog veka preuzeo i iskoristio Beneton za potrebe svoje modne linije.
Ornanovi su i osnivači kozmetičke kuće Orlane, koju je grof osnovao sa svoja dva sina Huberom i Mišelom. Mišel je bio kasnije političar, gradonačelnik Dovila i ministar u Vladi Žiskara Destena. Hubera d’Ornano je jedan od osnivača Lancome kuće. Iako je dobro poslovala, Ornanovi prodaju kuću Orlane i 1976. godine Huber i njegova supruga Izabel osnivaju Sisley. Izabela je Poljakinja, ćerka princeze Radzivil, dalja rođaka Džeki Kenedi i njene sestre Li Radzivil. Oboje su bili posvećeni poslu – Izabel je svake nedelje čitala bukvalno nekoliko stotina izveštaja različitih klijenata kako bi bila u toku s plasmanom proizvoda. Iako je mogla da bude veoma zaposlena i društvenim životom, ali i podizanjem svoje petoro dece, Izabel je oduvek bila aktivna u kućnom biznisu.
Kuća Sisley svoje proizvode izrađuje polako, ispitujući sve asekte i investirajući u istraživanja. Ponekad prođe i po deset godina između prvih analiza do krajnjeg rezultata. Najpoznatija je svakako linija Sisleÿa. Ova linija je revolucionarna u anti-aging sferi. Sisleÿa sadrži ursoli kiselinu dobijena iz semenki jabuke i ekstrakt kineske šitaki pečurke poznate kao efikasne u osnaživanju imuniteta. To je najuspešniji odgovor na problem starenja kože do sada. Koristeći fitostimulanse koji podstiču prozvodnju kolagena i elastina, i na potpuno neinvanzivan način, za kratko vreme stimulišu podmlađivanje i regenraciju kože. Ovi proizvodi zavode, i kupci im ostaju verni dugo. Prva krema iz linije Sisleÿa proizvedena je pre 12 godina. Njen pandan je takođe linija SUPREMŸA koja deluje i onda kad spavamo. Takođe, ona ima produženo dejstvo jer deluje i narednog dana − dok mi radimo i krema „radi“. Apsolutno svi satojci Sisley kozmetike su biljnog porekla.
Kad su počeli, sedamdesetih, imali su nekih dvadesetak proizvoda, svi su bili kozmetički, uz jedan parfem Eau de Campagne. Zatim je usledila i šminkaDanas se u paleti proizvoda nalazi širok asortiman kozmetike, šminke I nekoliko parfema od kojih je naprodavaniji Eau de Soir.
Gradske banje (spa centri) danas su postale jako popularne, ali su Sisley banje još popularnije i daleko prestižnije. Među poklonicima ovih tretmana su uglavnom žene šefova država, Karla Bruni, Mišel Obama, glumice, lica sa naslovnih strana svetskih listova. Odnedavno jedna takva postoji i u Beogradu, u hotelu Square Nine.
Porodica d’Ornano vodi posao sa punom svešću da imperija ne bi bila to što jeste bez njenih saradnika. Deca Izabele i Huberta d’Ornana su se školovala u najboljim školama, da bi svi imali priliku da odaberu i neki svoj smaostalan put, ali su se ipak svi odlučili za Sisley. Izabela d’Ornano je najviše bila eksponirana u javnosti. Birana je nekoliko puta za ženu od stila i jedna je od onih koje veoma dobro promoviše francuski stil lepote. Svoje ćerke je učila da imaju određene obaveze s obzirom na svoje ime, a svoje unuke uči nekim duhovnim vrednostima za koje misli da su danas ugrožene. Pre kozmetike Izabel je bila u modi, vodila je kući Žan Lui Šerer. Njena kuća na čuvenom Quai d’Orsay u Parizu je jedna od najslikanijih pariskih privatnih domova − odiše šarenilom i kombinacijom stilova i boja, a pre svega toplinom i radošću. Izabel i ćerka Kristina se bave i dizajnom za Sisley, pa su angažovale čuvenog poljskog vajara Bornislava Kristofa da uradi flašice za parfeme Sisley, koji imaju prave skulpture kao otvarače. Estetika je bitna d’Ornanovima, posebno ona koja dolazi iz prirode, koja je inspirisana prirodom i njenim čarima. Moto Sisley kuće je kvalitet i istraživanje, a moto porodice d’Ornano je kvalitet i lepota. Na aristokratski način.


Proizvodi