Jasmin ideje: 7 krugova hlada Hrana za glavu

Rashladiti se ili ne, pitanje je, ne kada – već kako?
Hamletovsko pitanje svakog leta u gradu, kada živa u termometru prelazi 30 stepeni je kako se rashladiti na najbolji način? Rešenja su mnoga, a sve zavisi od vaših afiniteta, dosetljivosti i kreativnosti. A sve sa istim ciljem – da tople letnje dane provedete sa što manje znoja, a sa što više osmeha! Ako zbog vrućine ne možete trezveno da razmišljate, možda će vam naši predlozi biti od koristi da ostanete cool!

1. U bašti, na terasi ili obližnjem parku napravite tematsku, havajsku žurku, gde će uz šarene košulje, cveće oko vrata i pijanu lubenicu, pištolji na vodu biti glavni aksesoar! Ako tome dodate bazenčiće na naduvavanje, da rashladite stopala i obnovite municiju, eto provoda za celu porodicu!

2. Iako može zvučati kao kliše, ali hlad omiljene kafane, uz ledeno pivo ili špricer, uvek će se naći na vrhu naše liste.

3. Ako niste za eksperimentisanje sa živom u termometru, kućna klima ili ventilator, uz knjigu koju nikako da pročitate, mogu biti vaš džek pot!

4. Možda će vam trening na Adi zvučati kao potpuna suprotnost od onoga što želite da čujete, ali nema boljeg osećaja ni osveženja kada nakon dobrog treninga sa nasmejanim Running Tribeom, skinete patike i zagazite u jezero na Adi!

5. U skladu sa aktuelnim vremenskim uslovima, gde se sparno pre podne zamenjuje sa kišnim matineom, bosi ili u cipelama za koje ne hajete, izađite na ulicu i u stilu Džin Kelija zapevajte na kiši!

6. Baš kao u pesmi grupe U škripcu, siđite do reke, možda je još neko dole, pa uz splav, brod ili samo sa obale, uživajte uz malo romantike i više sredstva protiv komaraca.

7. Ako ste ove godine propustili Filharmonijin piknik na otvorenom, napravite svoju plej listu omiljene klasične muzike, rasprostrite ćebe u lokalnom šumarku i prepustite se isceliteljskim zvukovima Mocarta, Šopena, Lista… Ako oni podstiču kognitivne funkcije kod beba, možda probude i Ajnštajna u vama…

Maša Vučković