Kako da budete solo na venčanju Hrana za glavu

Nemojte se plašiti svadbenih zvona! Na veselju vaših prijatelja možete se dobro provesti i ako ste bez pratioca

Sve u svoje vreme

Prisustvovanje činu u kom dvoje zaljubljenih stupaju u brak, često nas navodi da sopstveni život poredimo sa njihovim. Ipak niju u pitanju trka u kojoj je najvažnije prvi proći kroz cilj, pa zato „ne treba brinuti ako drugi stignu do odrećenih faza pre vas“ kaže psihoterapeut Deniz Nouls.

Ne idealizujte njihov odnos

To što su pred oltarom ne znači da odjednom imaju savršenu vezu. Venčanje ne može magično da sve stvari postavi na svoje mesto. Uzdizanje njihovog odnosa na pijedestal lako vas može navesti da pomislite da je takva veza nedostižno savršena. Nije.

I vi ste deo ceremonije

Samim tim što su vas pozvali na venčanje mladenci vam pokazuju koliko cene vaše prijateljstvo. Oni vas pozivaju da budete svedok početku njihovog braka, ali očekuju da nastavite da im pružate podršku. Tog dana oni uspostavljaju jednu veoma važnu vezu, kako međusobno, tako i sa vama.

Neobavezni razgovori

Nemojte se plašiti da stupite u razgovor sa ljudima koje slabo ili uopšte ne poznajete. Baš to je jedna od najlepših stvari na venčanjima. Možete uvek ćaskati o mladencima, ljudima na slavlju, hrani, kao i lepim uspomenama koje imate sa mladom ili mladoženjom.