Kako najlakše izgubiti prijatelje (na fejsbuku i van njega) Hrana za glavu

Postoje trenuci sazrevanja svake osobe, kada ona počinje da uviđa da je dosadašnji broj od hiljadu ljudi sa kojima je u stalnoj ili povremenoj komunikaciji izuzetno veliki, i da treba pod hitno da se svede na cifru koja podrazumeva samo one prave. E sad, ostaje najteži deo: kako se rešiti ostalih?

Ako ste odlučili da se prvo ratosiljate prijatelja na fejsbuku, to vam je najlakša varijanta… Možete to da uradite surovo, poput serijskog ubice jednostavno krenite od slova a, brišući redom. Možete ostaviti samo one sa kojima želite da razmenite fotografije, impresije u vidu statusa ili bilo šta slično. Odatle možete eliminisati čak i svoje bliske prijatelje, jer njih viđate stalno ili se bar čujete, pa mogu uživo da saznaju sve što ih zanima. Naravno, ovo je preporučeno samo za veoma svirepe prijatelj-eliminatore. Ukoliko ste za blažu varijantu, napišite na statusu kako ste odlučili da ostavite za prijatelje samo ljude koji žive u inostranstvu i kako smatrate da je fejsbuk dosadan i prevaziđen vid komunikacije koji razdvaja ljude, blabla… Lepe muškarce svakako ostavite, a sve bivše nogirajte po kratkom postupku.

Neko vam je postao jako dosadan ili ste shvatili da vas ni na koji način ne inspiriše i da pored te osobe gubite dragoceno vreme? Počnite da izbegavate njegove telefonske pozive, predloge za viđenje odbijajte pod izgovorom umora, nedostatka novca, velikih poslovnih obaveza… Ako već ugovorite viđanje sa tom osobom, u poslednjem trenutku joj pošaljite poruku sa izgovorom da ste na sastanku i da se ne zna kad ćete sa istog izaći. Ako se vidite u nekom većem društvu, dajte joj tretman ćutanja, i šta god da vas pita, tmurno govorite kako ste jako umorni, ali se potrudite da vidi kako u komunikaciji sa drugima i te kako imate elana za ćaskanje. Pita li vas zašto joj ne odgovarate na poruke, recite da nemate kredit (e, zato je dobro ne biti postpejd pretplatnik). Po Marfijevom zakonu, nema šanse da vas osoba koju ovako tretirate išta pita, ali je vrlo moguće da će se žaliti drugima kako je izbegavate. Ostavite druge da se preznojavaju, vi ste svoje postigli.

Neka spodoba želi da se druži s vama, a vi nemate ni najmanju želju da joj uzvratite istom merom? Ništa zato. Ako ste se nekako ipak videli sa tom osobom, recite joj kako vi ne volite nova poznanstva i kako su sva vaša druženja zasnovana na kontaktima iz osnovne i srednje škole. Posle toga joj pričajte o svojim čudnim navikama (prijatelje radi ćaskanja zivkate oko pet ujutru radnim danima, veoma ste nezgodne naravi šest dana u nedelji, osoba ste kojoj treba prostora u životu i koja na telefonske pozive odgovara posle mesec dana, a samo naizgled delujete zabavno…) Ako se sretnete u gradu, pod izgovorom neviđene žurbe namignite umesto pozdrava ili pošaljite poljubac iz daljine, praveći distancu vidnu čak i Filipu Višnjiću. Ako vam baš ništa od ovog ne uspe, pogledajte urnebesni film „Kako izgubiti prijatelje i otuđiti se od ljudi“ dobićete gomilu besplatnih saveta na ovu temu.

Mia Uzelac