Kako negovati kožu zimi? Nega lica i tela

Kao što leti posebnu pažnju moramo posvetiti zaštiti kože od sunca, tako su i hladni jesenji i zimski dani zbog ekstremnih klimatskih uslova period kada je neophodna pojačana nega kože, kose, tena, noktiju, čitavog tela. Evo nekoliko korisnih saveta.
Mada sunce isušuje kosu i kožu i zahteva njihovu dodatnu negu, ni vetar ni niske temperature nisu saveznici lepote. O grejanju i njegovim negativnim efektima da i ne govorimo. Zbog toga bi u zimskom, vetrovitom periodu, trebalo posebno misliti na hidrataciju. To je vreme kada bi trebalo češće nanositi kreme i losione na telo i lice, a naročito na ruke koju su najizloženije spoljnim negativnim uticajima. Kako bi učinak bio bolji, tom prilikom koristite masnije i punije kreme, koje će koži vratiti potrebnu vlažnost. Savet: uvek u džepu ili torbici imajte mini-pakovanje zaštitne kreme!
Ako ste mislili da se kreme za sunčanje i proizvodi za UV zaštitom koriste samo leti, grešite. Ne zaboravite da ponesete kremu sa visokom zaštiom od UVA I UVB zračenja ako idete na skijanje, jer se lako može dogoditi da na visokim nadmorskim visinama izgorite! Pored krema, na skijanje uvek sa sobom trebalo bi nositi i hidrirajući balzam za usne, pa će dnevna skijaška nega biti upotpunjena!
U hladnom periodu dobro je koristiti i kozmetiku protiv pigmentacionih nepravilnosti. To su preparati koji se bore protiv hiperpigmentacije i ujedinjuju efikasnost, regeneraciju i zaštitu kože u borbi protiv starenja. Jedno od istraživanja koja je sprovedeno među ženama kako bi se otkrilo šta za njih predstavlja idealan ten, utvrdilo je da je to ujednačen ten! Nažalost, i kod mlađih i kod starijih žena, on je često narušen flekama nastalim usled nepravilne pigmentacije kože. Kako ovo posebno dolazi do izražaja u hladnim danima, to je vreme kada bi se naročito trebalo baviti manama kože lica i tela i opredeliti se za kozmetiku protiv pigmentacionih nepravilnosti.
A kao ukras i najlepši ram lica, tu je kosa. Kako i na nju hladnoća negativno utiče dovodeći do pucanja i istanjivanja, kosu bi u zimskom periodu trebalo dodatno tretirati. To ne znači čuvati je samo kapama, nego i maskama, ampulama i serumima koji će održati njen sjaj i punoću. Oni će je štititi od štetnih dejstava vetra, vlage i hladnoće, dajući joj punoću, sjaj, zdravlje i lepršavost.


Proizvodi