Kako odabrati šminku prema obliku lica Šminka

Pravi šminkerski stučnjaci uvek koriste priliku da istaknu da je oblik lica veoma važan za način šminkanja. Oblik lica zavisi od širine čela spram brade, kao i od odnosa dužine i širine lica. Postoji sedam osnovnih oblika lica: ovalni, četvrtasti, okrugli, duguljasti, trouglasti, srcasti i u obliku dijamanta. Veoma je lako otkriti kojem tipu vaše lice pripada. Potrebno je da vežete kosu, kako bi se jasno videle ivice lica.Ovo ćete jednostavno učiniti ako iscrtate siluetu oblika lica na ogledalo olovkom za oči ili usta.

buy Lyrica in mexico Ovalno lice buy Lyrica india dužina lica je jedan i po put veća od širine. Brada je uža od čela.

Idealnim oblikom lica smatra se ovalno, zbog njegovih proporcija – njegova širina je otprilike tri četvrtine njegove dužine

Šminka: Ovde je osnovno umanjiti nepravilnosti tena. To možete postići korektorom, tečnim puderom i puderom u kamenu ili prahu. Nanesite jače rumenilo na vilicu i slepoočnice. Svetlije rumenilo lagano nanesite oko očiju, oko obrva, na nosu i iznad gornje usne.

Obrve: u obliku luka, spoljašnji kraj se spušta ka ušnoj resici

Okruglo lice – okrugla linija čela, okrugla linija brade, skoro jednaka dužina i širina lica.

Cilj: izdužiti lice. Okruglim licima obično nedostaje neka dominantna karakteristika.

Kosa: odaberite frizure koje daju volumen na vrhu, i koje su priljubljene uz strane lica kako ne biste naglasili njegovu širinu. Izbegavati razdeljak na samoj sredini, bolje izgleda kada je smešten iznad levog ili desnog oka. Izbegavati jako kratke frizure.

Šminka: korektorom posvetlite obraze od strane nosa do njihove gornje ivice. Nanesite korektor i ispod donje usne i na bradu. Senčenjem izdužite nos, a nanošenjem maskare i olovke stvorite utisak njihove veče udaljenosti od obrva.

Obrve: uglaste, kako bi se umanjio okrugao izgled

Četvrtasto lice – široka vilica i čelo. Usko po sredini, dužina i širina lica su skoro iste. Ima puno uglova i pravih linija.

Cilj: ublažiti uglast izgled

Šminka: nanesite rumenilo na obraze i vilicu kako biste ublažili uglast izgled. Dodajte malo i na slepoočnice. Korektor nanesite na vrh čela, bradu i obraze. Isto ga nanesite ispod očiju i sve do slepoočnica. Dobro izgleda sjaj nanet na obraze, čelo, nos i bradu.

Obrve: treba da budu tanje, i bez oštirh uglova, najbolje su u obliku luka. Visoko izvijene obrve će lepo izdužiti lice.

Usne: tamnije boje i sjajevi naglašavaju sredinu lica i izdužuju ga.

Trouglasto lice šira vilica od čela

Cilj: suziti izgled vilice, proširiti čelo i izdužiti lice

Šminka: korektor nanesite oko očiju, na nos i na sredinu čela. Dodajte tamniji tečni puder duž cele vilice, uključujući I pedeo ispod brade. Svetliji tečni puder ispod očiju i na obraze, na nos i preko slepoočnica.

Obrve: blago zaobljene obrve, ne previše tanke. upajte ih malo više kod unutrašnjeg ugla oka, i produžite ka slepoočnicama.

Srcasto lice široko čelo, uska brada. Brada može biti šiljata ili isturena.

Cilj: smanjiti širinu čela, naglasiti širinu donjeg dela lica

Šminka: korektor i svetlo rumenilo ili tečni puder nanesite na sredinu čela, ali bliže korenu nosa, na nos i tik iznad obraza, kao i između nosa i gornje usne. Tamniji tečni puder ili rumenilo nanesite od obraza ka slepoočnicama. Ako je čelo istureno, na njega možete naneti malo tamniju osnovu.

Obrve: prava linija sa blagom kosinom pri kraju. Treba da budu kraće. Debljina treba da bude prirodna, nikako pretanke obrve.

Oblik dijamanta usko čelo i uska vilica-brada. Širi središnji deo kod obraza i ušiju

Cilj: smanjiti širinu jagodica

Šminka: korektor i svetli tečni puder, kao i svaki sjaj ograničite na središnji deo lica: ispod očiju, između obraza i nosa, na nosu i na sredini čela. Tamniji tečni puder ili rumenilo možete upotrebiti na obrazima, i na delovima gde lice deluje široko.

Obrve: čupajte ih malo više ka unutrašnjem uglu oka. Zasebno kreonom uokvirite svako oko.

Duguljasto lice usko i dugačko. Obrazi su uvučeni.

Cilj: učiniti da lice izgleda kraće i šire.

Šminka: svetli tečni puder, korektor i rumenilo treba ograničiti na središnji deo lica: od očiju do jagodica, na sredini čela, na nosu i iznad gornje usne. Nanesite tamnije rumenilo tik ispod obraza kako biste vizuelno skratili lice. Nanesite ga od dela između uha i obraza sve do oka.

Usne: izbegavajte svetlucave ili tamne karmine i sjajeve koji naglašavaju dužinu lica.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *