Kako pobediti celulit Nega lica i tela

Mišljenja stručnjaka o uzrocima nastanka celulita su podeljena. Dok jedni smatraju da je celulit isključivo stvar genetike, drugi tvrde da je on samo posledica ishrane sa visokim procentom masnoća, nedostatka fizičke aktivnosti, slabe cirkulacije i taloženja toksina u organizmu, a najtačnije je – skup svega navedenog.
Svi znamo kako celulit izgleda, ali da bismo znali kako da se borimo protiv njega, moramo pre svega znati od čega je sazdan. Svi mišići u organizmu obavijeni su naslagama masnoće, vezivnim tkivom različite debljine okruženim tečnostima koje hrane tkivo esencijalnim materijama oslobađajući ga toksina. Ovo masno tkivo pričvršćeno je mrežom vlakana − elastina i kolagena. Kada ovaj sistem dobro funkcioniše, toksini se sa lakoćom eliminišu. Međutim, ukoliko se toksini ne uklanjaju, oni se talože, a vezivno tkivo biva zasićeno tečnostima koje vremenom postaju sve gušće i stvaraju „džepove“ od kojih se formira tzv. narandžina kora.
Treba piti mnogo vode, kretati se, masirati zahvaćene delove i izbegavati kafu, alkoholna i gazirana pića, kao i pikantnu i slanu hranu. So ima sposobnost zadržavanja vode, što je jedan od osnovnih uzroka nastanka celulita. Umesto toga, treba unositi što više voća i povrća, vitamina C i biljnih čajeva. Takođe, poželjno je ostaviti dovoljno vremena za opuštanje − najnovija istraživanja potvrđuju da celulit može biti rezultat stresnog načina života, te stoga u toku dana posvetite barem jedan sat sebi i opustite se u prijatnom ambijentu.

Anticelulit
Brojne kreme, gelovi i ulja svojim dejstvom i sastojcima ubrzaće borbu protiv celulita. Dajući glatkost vašoj koži, istovremeno će je hidrirati i pružati joj potrebnu svežinu.Danas na tržištu se mogu pronaći i specijalni, koncentrovani preparati koji se upotrebljavaju noću. Koji je preparat najefikasniji, individualno je i zavisi od tipa kože, ali i vrste celulita s kojim smo se uhvatili u koštac. Novina na tržištu su masažeri koji intenziviraju i pospešuju delovanje preparata. Biljni ekstrakti, vitamini i kofein najčešće su aktivne komponente ovih preparata. Redovnom upotrebom ovih efikasnih i kvalitetnih sredstava možete sa osmehom dočekati leto. A to je cilj svih nas, zar ne?
U JASMINOVIM PARFIMERIJAMA CENE SVIH COLLISTAR PROIZVODA ZA NEGU TELA SNIŽENE SU ZA 20%!
Kliknite na sliku proizvoda za cenu i više detalja.


Proizvodi