Kako postići besprekoran bronzani ten u kupatilu? U fokusu

Iako kažu da je beo ten oličenje sofisticiranosti i aristokratskog porekla, niko ne može da ospori da svi ipak mnogo lepše izgledamo preplanuli. Tamniji ten daje notu svežine i uvek zavodljivi egzotični izgled koji iza sebe krije slatku dozu mistike.
Da bismo izbegli štetne solarijume i nezdravo izlaganje suncu, a ipak dobili efekat balkanske latino lepotice, potrebno je samo odabrati najbolji bronzer ili kremu za samopotamnjivanje. A glavni trik je – izabrati onaj koji je najidelaniji za vaš ten i tip kože.
Uvek bi se trebalo opredeliti za bronzer koji je najviše dve nijanse tamniji od kože. Neophodno je obratiti pažnju i na njegovu teksturu. Zato, izaberite bronzer u prahu ili kamenu ukoliko imate normalnu ili masnu kožu, a ukoliko je vaša koža suva, neka odluka padne na bronzer u kremi, peni ili onaj u tečnom obliku. Kao i u modi, i za bronzere i samopotamnjivače važi pravilo: manje je više! Nikako ne bi trebalo da izgledate kao da ste se zaglavili u solarijumu ili kao da vaše lice i vrat ne pripadaju osobi iste boje kože.
Obratite pažnju i na tehniku nanošenja bronzera. Oni se nanose nežnim pokretima preko čela, obraza i brade. Vrlo je važno imati i odgovarajuću kvalitetnu četkicu za nanošenje. Oni u prahu nanose se četkicom, dok one u kremi, peni ili tečne možete naneti prstima ili sunđerom.
A pošto zanosan, prepalnuo ten ne iziskuje mnogo šminke, imaćete više vremena za neka druga uživanja, dok će okolina uživati u vašoj prirodnoj lepoti. Ukoliko ste doneli odluku da poslušate savet dermatologa da, umesto odlaska u solarijum ili izlaganja suncu, koristite neki od preparata za samopotamnjivanje, dobra vest je da vam je na raspolaganju veoma širok izbor krema i sprejeva za samopotamnjivanje koji vam garantuju ten zlatopute boginje

Prvi korak koji se često preskače je detaljna priprema kože za proceduru nanošenja pomenutih preparata. Piling je od suštinskog značaja ako želite da imate što prirodniji ten. Kremu za samopotamnjivanje nanesite kružnim pokretima i utrljavajte kad se proizvod razmaže, ali nemojte trljati do potpunog upijanja u kožu jer boja može početi da se skida. Ukoliko koristite sprej za samopotamnjivanje, lagano poprskajte telo dugim pokretima i dodatno umasirajte proizvod, ukoliko vidite da je potrebno. Kada proizvod nanosite na stopala, možete koristiti i četkicu za slikanje i njome naneti preparat na naborane delove. Najbolje bi bilo da koristite zaštitne rukavice jer vam šake mogu postati narandžaste. Ako osetite da vam je koža posle nanošenja malo lepljiva i vlažna, ne brinite jer je to je sasvim normalno, ali trebalo bi čekati da se proizvod suši na vama bar pola sata, pa i duže.
Bez obzira na to koji proizvod za samopotamnjivanje koristite, trebalo bi da se uzdržite od znojenja, vežbanja ili plivanja najmanje četiri sata posle nanošenja proizvoda. Najbolje rezultate ćete postići ako samopotamnjivač nanesete pre spavanja. Pošto se boja postiže postepeno, ako želite tamniji ten, planirajte da nanosite preparat dve-tri večeri zaredom dok ne dostignete željenu nijansu.