Kako se nosi tamni karmin? Trendovi

Karmin je, tokom vremena, preživeo razne varijacije. Svaka od njih imala je svoje pristalice. Jedan od najnovijih trendova, koji upravo doživljava zenit popularnosti, jeste tamni karmin na usnama.

Tamni karmini su se proslavili u megapopularnim filmskim sagama o vampirima. Zavodljive i zgodne vampirice uvek su nosile tamnocrveni ili sasvim crni ruž na usnama u kombinaciji sa izuzetno bledim tenom. Tamni karmin je u tim filmovima predstavljao ženu koja poseduje večnu moć zavođenja čiji je vrhunac fatalni ujed. Ovaj make-up trend se prvo raširio među tinejdžerima koji vole emo i gotik stil.

dior

Modni gurui iz biblija dobrog stila, kao što su Vogue ili Marie Claire, preferiraju mat tamne karmine u širokoj paleti boja od kapućino nijanse do sasvim crnog ruža za usne. Ukoliko vam se dopada ovaj trend, bilo bi dobro da znate nekoliko pravila i da poštujete određene korake šminkanja kako na vašim usnama ovaj ruž ne bi izgledao suprotno od onoga što ste želeli da postignete.

Prvo i osnovno pravilo: kada odaberete nijansu koja vam se sviđa, pokušajte da nađete olovku za usne identične ili za ton tamnije nijanse. Svetlija olovka ne dolazi u obzir jer ćete na kraju imati efekat razmazanih usana. Olovkom se iscrtava jasna oštra ivica usana i to je prvi i osnovni korak. Tek pošto ste odabrali karmin i olovku, imate potreban alat za usne.

Prelazimo na ten. Puder koji se stavlja na lice prilikom nošenja tamnog karmina jednu nijansu je svetliji od prirodne boje tena. Tako na pravi način ističete kontrast koji tamnim karminom želite naglasiti. Puder mora da bude mat, što znači da se mora matirati kompaktnim puderom bez sjaja i presijavanja. Nikakav svetlucavi puder ne dolazi u obzir, jer ukoliko su usne mat, a ten svetlucav, finalni izgled neće biti baršunast i upeglan, kako bi trebalo. Zaobiđite šljokice i bilo kakve svetlucave šminkerske preparate. Mat ruževi nisu najbolji prijatelji sa šljokicama. Ukoliko želimo da imamo mat karmin, da bi on izgledao lepo, moramo se samo na njemu zadržati kao na akcentu koji će dominirati.

Kada nosite mat tamni karmin, oči našminkajte pet nijansi svetlijom bojom senke od karmina. Idealnu senku pronaći ćete kada stavite ruž na nadlanicu, a onda isprobate sve senke za koje mislite da bi odgovarale. Ona senka koja se pored ruža najmanje ističe, najčešće je i najbolji izbor. Senka bi trebalo da bude tihi, jedva primetni pratilac ruža.

Poslednje pravilo tamnog karmina jeste da se sa njim ne kombinuju rumenila i bronzeri. Ukoliko želite istaći obraze, uradite to tamnim mat kompaktnim puderom istim potezom kojim biste stavili i rumenilo.

Dragana Žigić

 


Proizvodi