Karlova modna romansa sa Parizom Trendovi

Svi koji prate modu svesni su velike ljubavi koju Karl Lagerfeld, rođeni Nemac, gaji prema Parizu. Najnovija kolekcija visoke mode kuće Šanel deluje kao da je osmišljena dok je mladi Karl, sa mačkom u ruci, kroz prozor posmatrao ulice ovog velelepnog grada. Pariz, u vreme kada je dizajner tek pristigao u njega , nije bio našminkan i elegantan kao danas. Možda zbog razuzdang duha koji je oduvek posedovao, tek Grad svetlosti je uvek bio inspirativan.
Pored pariskih žena, Lagerfelda je nadahnula i francuska književnost, u svom prirodnom okruženju, na obali Sene, sa brojnim bukinistima koji kao da su vekovima zalepljeni za isto tlo. Karl nas je ovom revijom pozvao u šetnju tim njegovim Parizom, a mi smo krenuli, jer je provod sa njim uvek zagarantovan. Modni genije nas nehajno upoznaje sa Penelope Kruz, novom brend ambasadorkom koja će Parizu doneti vrelu špansku krv.
Dok gazimo po uvelom lišću jesenjeg Pariza, obavijamo se u njegove karakteristične boje – golubije sivu, crnu, noćno plavu, zlatnu i srebrnu, simbole Meseca i Sene koja staloženo protiče. Bledoroze i boja zalazećeg sunca sa belim detaljima vodi nas u pariska jutra, dok nas zelena poziva da posetimo istorijske zgrade i znamenitosti okružene parkovima. Sa Karlom se jurimo preko uglačane kaldrme i ostavljamo svoj katanac na Pont des Arts, da zaključamo svoju ljubav ka ovom jedinstvenom gradu.

Dizajner nas potom odeva u sledeće materijale: tvid na prvom mestu, a potom flanel, čipku,svilu… Vidi nas u dugačkim, naoko ozbiljnim suknjama, koje se po potrebi pretvaraju u zavodnički komad sa šlicem. Hoće da nam kaže da možemo na sastanak sa bankarom i ljubavnikom, bez presvlačenja. Na parisku jesen nas izvodi u dugim haljinama i toplim kaputima. Elegantne smo, ali ne šljaštimo, samo detalji otkrivaju da se radi o Chanel-u, jer niko drugi ne zna da stavi perle na pravo mesto, da doda malo čipke, da nas utopli elegantnim okovratnikom.
Karl nas izvodi u večernji izlazak,savetuje nas da istaknemo gornji deo tela mnoštvom detalja, ručnim radom dostojnim velemajstora mode. Kaže nam da same odlučimo hoćemo li izložiti noge pogledima, pa nam daje haljine sa dubokim izrezima sa strane, koje telo pokrivaju spreda i pozadi. Najsmelijima među nama nameće balon haljine. Ako ga pitamo za frizure, on poziva svoj frizerski tim da nam na glavi napravi rokabili šiške i punđe. Ne dozvoljava nam da prestanemo sa zabavom, pa ni kada nam se prispava. On tada vadi pidžama odela i kimono sa cvećem i pokazuje nam da svetla Pariza sijaju večno, da ovaj ni grad, kao ni on sam, nemaju vremena za spavanje.