Koliko bivših partnera je previše? Hrana za glavu

Čuvena ženska laž o tome da im je svaki sadašnji partner drugi, odavno je izašla iz mode. Davno je Endi Mekdauel u filmu „Četiri venčanja i sahrana“ začepila usta Hju Grantu rekavši mu da ih je imala više od Majke Tereze, a manje od Madone. Ima li saznanje o broju partnera ikakve važnosti u današnje vreme i šta ono uopšte o nekome govori?

Muškarci iz tradicionalnih sredina (koji se vladaju svakako, samo ne tradicionalno) začetnici su teze o što manjem broju partnera svoje izabranice. Možda je upravo zbog njih i nastala čuvena „ti si mi drugi“ rečenica. Takva sorta muškarca sanja o nevinoj i neukaljanoj partnerki koju će kasnije, pod izgovorom neiskustva, varati a potom i ostaviti trčeći u zagrljaj nekoj raskalašnoj koja se nikada nije opterećivala brojkama. Sa ženske tačke gledišta premale brojke mogu biti problematične, pa su česti slučajevi proživljavanja seksualne revolucije nakon raskida duge veze. Ipak, neiskusne devojke su obično veoma stidljive, oblače se smerno i crvene posramljeno na sam spomen reči na S. Muškarci ih gledaju kao nebrušene dijamante, ali ih upravo zbog neiskustva često i ostave opisujući ih kao „stvarno dobre devojke“

Žene sa „velikom kilometražom“ muškarcima su uvek zanimljive, uglavnom zbog svoje dostupnosti. One od „onih stvari“ ne prave veliku frku, čak hladnokrvno priznaju da su nekima izašle u susret jer im ih je bilo žao. Mnogima od njih partneri su sredstvo do cilja, pa se cela stvar sa emotivnog ili bar nagonskog, spušta na tehničko-mehanički nivo. Takva žena muškarcu, takođe, nije zanimljiva na duže staze, a i retko (čast izuzecima) ima sreće da je neko oslovi sa „devojka“ ili, još gore, „žena“. Kada se nešto tako i desi, ona, umesto da peva od sreće, nije zadovoljna, đavo joj ne da mira i sa minimalnim osećajem krivice odlazi u dalje pohode. Nađe li partnera za ceo život, mladim će devojkama uvek davati savet da žive život kao da nema sutra, proklinjući svoju gorku, sputanu sudbinu.

Začuđujuće ali istinito, postoje muškarci kojima je svejedno koliko je recki nalupala njihova devojka-žena. Neki od njih idu čak i dotle da ne postavljaju takva pitanja, niti ih išta slično tome interesuje, jer vi njemu odgovarate i ne želi da vaš odnos kvari nepotrebnim saznanjima.

Dakle, ostaje veliko pitanje šta znači „velika kilometraža“? Šta, na primer, da radi devojka ako joj stasali momak u poznim godinama bojažljivo kaže da je do sada čekao pravu ili da je, ne daj bože nikome, ona njemu druga? Koja je to društveno prihvatljiva brojka za opciju „do kraja života“? Odgovori na ova pitanja stvar su individualnog mišljenja, ali je generalno najvažnije samo ono što vi mislite.