Merilin Monro večita inspiracija Hrana za glavu / Trendovi

Za čudesnu transformaciju „devojke iz komšiluka“ Norme Džin u planetarni seks simbol Merilin Monro, zaslužan je gospodin Maks Faktor.  On joj je podario izgled koji je osvojio srca širom sveta. Danas, Max Factor slavi ovaj fantastični preobražaj, najavljujući Merilin Monro kao svoju globalnu ambasadorku glamura.

 

Pre osamdeset godina Maks Faktor Mlađi otvorio je vrata svog make-up studija u Holivudu, transformišući likove holivudske elite. Njegova najpoznatija klijentkinja bila je Norma Džin, devojka koja je ušetala u njegovu Blonde Room krajem 1940. godine kao brineta. Zahvaljujući veštim prstima gospodina Maksa Faktora, izašla je kao platinasta plavuša. Ostalo je legenda.  Od tog vremena, Max Factor šminka se koristila za stvaranje ikone sa inicijalima M. M.

Danas, Max Factor ponovo najavljuje svoju najuspešniju globalnu ambasadorku glamura – Merilin Monro. Ovo uzbudljivo partnerstvo svakako će inspirisati žene širom sveta da preduzmu sopstvenu glamuroznu transformaciju.

3a

Pet Mekgrat, kreativna direktorka dizajna za Max Factor, kaže: „Merilin je zaslužna što su zanosne crvene usne, kremasta koža i dramatično našminkane oči postale najpoznatiji i najpoželjniji izgled 40-ih godina prošlog veka, koji nastavlja da bude dominantan u industriji lepote i mode. To je izgled koji najbolje definiše glamur – nijedan drugi mu nije ni prineti. Ruby Tuesday, nijansa inspirisana jednim od omiljenih Max Factor ruževa Marilin Monro, i dalje je moje najbolje rešenje za postizanje instant glamura i ujedno je jedna od najpopularnijih nijansi kod šminkera i žena podjednako. U pitanju je vrhunska, glamurozna crvena boja. Zahvaljujući stručnoj „dijagnozi“ i veštom šminkanju, crte lica Norme Džin naglašene su i dramatizovane. Njena koža bila je besprekorna, oblik njenih očiju je izdužen veštom upotrebom ajlajnera, a usne su istaknute zanosnom crvenom nijansom, tako da su postale glavna tačka celog izgleda. Uz prave proizvode i profesionalne savete, Max Factor pomaže ženama da identifikuju svoje najbolje karakteristike kako bi mogle da se podvrgnu sopstvenoj glamuroznoj transformaciji“.

 

Merilin je jednom prilikom rekla da je, posmatrajući Holivud noću, pomislila: „Verovatno postoje hiljade devojaka koje sede same kao ja i sanjaju da postanu filmske zvezde. Ali neću da brinem o njima. Ja najmarljivije sanjam“. Uz pomoć gospodina Maksa Faktora, koji joj je omogućio do tada neviđeno glamuroznu transformaciju, ništa nije moglo da je spreči u ostvarivanju tih snova.