Miris bi trebalo  da se slaže sa emocijom – SOPHIE LABBÉ, kreatorka parfema Parfemi

Sofi Labe je jedan od najboljih i najcenjenijih profesionalnih kreatora parfema na svetu. Potpisuje neke od najpopularnijih parfemskih kreacija u prethodnoj deceniji. Njeno najnovije delo, Blumarine Rosa,  povod je da porazgovaramo o procesu nastanka vrhunskog parfema.

Postoji brojni parfemi s mirisom ruže: po čemu se ovaj razlikuje?

Blumarine Rosa je inspirisan ružom, on nudi neverovatan sklad između ekstremne ženstvenosti i mekoće. Ženstvenu stranu upotpunjuju tuberoza i ljiljan, dok je osećaj mekoće postignut spojem mošusa i penušavog vanila musa: rezultat je originalna senzualnost.

 

Koliko ste sopstvenog života uneli u Blumarine ROSA miris?

Blumarine Rosa je veoma ženstven miris nežnog, slatkog dodira. Zapravo, to sam ja!

 

Koje su boje latice koje ste dodali u srednje note?

Latice roza ruže, tuberoze i ljiljana.

 

Koje su vaše omiljene ruže u smislu njihovog mirisa i izgleda?

Postoji toliko vrsta ruža da je nemoguće imati omiljenu! Uvek biram u skladu s emocijom koju želim za svaki miris.

 

Da li ste bili upoznati sa stilom Blumarine i šta ste koristili u mirisu da biste ga evocirali?

Odlično poznajem stil Blumarine još od kreiranja Bellissima parfema i njegovih verzija. Za mene, Blumarine je sinonim za veoma ženstvenu i prefinjenu ali neobičnu modu. Moderna je i nekako diskretno seksi. Ovaj novi miris evocira taj stil kroz ženstvenost njegovog cvetnog srca, posebno zbog nezaboravnog mirisa ruže, ali i kroz hrskave semenke susama pri vhu i kremastog vanila musa pri dnu, ostavljajući pomalo gurmanski seksi utisak.

EDP 50 ml

Kada biste bili primorani da zadržite samo jedan cvet za stvaranje parfema, koji biste izabrali?

Bilo bi mi veoma teško da zadržim samo jedan cvet… ali s obzirom da ruža ima toliko bogat karakter i pruža bezbrojne mogućnosti, ona bi bila moj izbor.

 

Miris ljubavi je….

Miris koji volite i zbog koga vas drugi vole!

 

Koju ste knjigu poslednju pročitali, koji film odgledali, i kakvu muziku trenutno slušate?

Nedavno sam pročitala „Vernon Subutex“ od francuske spisateljice Virginie Despentes. Da budem iskrena, čitam više nego što idem u bioskop, ali jedan od mojih omiljenih novijih filmova je U mojoj glavi, lep crtani film o emocijama. A zahvaljujući mojim ćerkama, sviđa mi se muzika koju izvodi francuski bend Brigitte.

 

Proveli ste detinjstvo na relaciji Pariz – Primorski Šarant. Kako su ti kontrastni mirisi obeležili vaš profesionalni život? Da li mislite da veliki gradovi imaju miris? I koji bi to bio miris?

Bilo je fantastično iskustvo odrastati između dva tako različita mesta, i sigurna sam da je to obogatilo moju karijeru. Nikada nećete naći iste mirise u priobalnom mestu, sa svim njegovim kopnenim/morskim prirodnim mirisima, i u urbanom gradu koji je obavijen kompleksnim aromama metropolskog stila života. Ipak, verujem da veliki gradovi imaju miris, tj. mešavinu mirisa koja nas prati dok šetamo njihovim ulicama, zavirujemo u njihove radnje, vrtove… Mogu da osetim miris hleba koji dopre iz pariskih pekara ili očaravajuće parfeme otmenih francuskih butika…