MIRIS VRELOG LETA Parfemi

Leti parfemi dobijaju, posebnu, magijsku moć jer vreli dani, uz vreo izgled, zahtevaju i vrelu mirisnu notu! Dovoljno jaku da zaintrigira druge, dovoljno snažnu da probudi sva naša čula. Leto je doba kada, baš kao i u doba karnevala i maskenbala, možemo da se ponašamo i osećamo slobodno. Pa, započnimo s parfemom!

Svima je poznato koliko je važno mesto koje zauzimaju parfemi na kozmetičkom nebu muškaraca i žena. Njima se zavodi, govori o sebi, popravlja raspoloženje, nagoveštava dolazak ili čezne nakon odlaska. Tako je bilo od ranih dana – još od nastanaka prvih parfema. U antičko doba verovalo se da se upotrebom parfema postaje sličan božanstvima, dok se stanovnici čuvenog Versaja nisu baš često kupali, nego su umesto sapuna obilato koristili parfeme i kozmetiku. I danas se može pročitati priča o kralju koji se za četiri godine samo jednom okupao! Tada je dvor Luja XV nazvan „dvor parfema“, a dvorani su bili obavezni da svakog dana upotrebljavaju drugi parfem. Početkom 20. veka mirisi postaju luksuzni proizvodi sa prestižnim imenima, smešteni u prelepe bočice, a parfemisanje postaje svakodnevni ritual koji se ni danas ne može zaobići. Osamdesetih godina 20. veka žene počinju da koriste jake parfeme kako bi istakle svoj poslovni uspeh ili želju za emancipacijom i tada se javlja ideja da i naša koža može govoriti umesto nas! Jer, naučnici se slažu da parfem, osim nadražaja čula mirisa, može da izazove psihološku reakciju u mozgu, kako osobe koja ga nosi, tako i njene okoline. To je apsolutno ubedljiv razlog da kreirate mirisnu „garderobu“ koja će odgovarati vašoj ličnosti, vašim raspoloženjima, kao i ciljevima koje želite da ostvarite. Dakle, parfemi su jedna vrsta modernog „oružja“ koje ne samo što utiče da ojačate samopouzdanje i da se osećate svežije ili atraktivnije, već pokreće i vaše okruženje. I zato, što više budete znali o svojim mirisnim pratiocima, to ćete lakše moći da iskoristite njihovu moć.
Prošetajte atlasom i prenesite na svoju kožu egzotiku Latinske Amerike ili misterioznu notu Istoka. Poigravajte se notama i destinacijama. Izaberite miris koji ste bili sigurni da nikada nećete nositi ili uzmite najnoviji proizvod na tržištu. Budite originalni i iznenadite čak i sami sebe. Kako je leti, osim vrele atmosfere, vrela i temperatura, tako parfemi imaju dvojaku ulogu – da zamirišu i da osveže. Stoga se laka letnja osveženja u staklenim bočicama kraće zadržavaju na koži, pa ih treba nanositi nekoliko puta dnevno. Ukoliko parfem stavljate isključivo zbog sopstvenog užitka, najbolje mesto za nanošenje je ručni zglob. Ali, ako želite da vaš miris osete i drugi, nanesite ga i na druge pulsne tačke – na područje iza ušiju, na vrat, ramena i unutrašnju stranu kolena. Tako će toplota vašeg tela emitovati nežni miris tokom celog dana.
Kreatori parfema često vole da kažu da je miris „nevidljivi portret osobe koja ga nosi“. Nekada je dovoljno da na svoje telo samo prsnete parfem iz bočice pa da kompletno promenite imidž. Sa parfemima je isto kao i sa odećom – nosite ono što odgovara vašem trenutnom raspoloženju i uz različite parfeme, po vašoj želji, skrivaćete i otkrivaćete nove strane svoje ličnosti. Zato je važno da kada krenete u novu mirisnu kupovinu dobro razmislite koja osoba želite da budete ovog leta!


Proizvodi