Actress Marilyn Monroe. Hrana za glavu

Najveća među holivuskim divama zlatnog perioda, često se posmatra kao lakomislena plavuša. Evo nekoliko podataka o njoj koje verovatno niste znali, a koji će vam možda promeniti mišljenje.

Merlin je lično intervenisala da Ela Ficdžerald dobije prvi značajniji angažman u jednom noćnom klubu u Los Anđelesu. Obećala je menadžeru da će, ako angažuje Elu, sedeti u prvom redu do bine nedelju dana.

Kada se srela sa predsednikom SSSR-a Nikitom Hruščovim, Merlin je veoma dugo raspravljala sa njim o romanu Fjodora Dostojevskog „Braća Karamazovi“. Priznala mu je da je oduvek sanjala da lik Grušenjke oživi na velikom platnu.

Pisci su je veoma voleli. Žan Pol Sartr je želeo da ona glumi histeričnu pacijentkinju u filmu o Frojdu za koji je pisao scenario. Ona je bila prvi izbor Trumana Kepota  za ulogu Holi Golijati u „Doručku kod Tifanija“.

„U krevet idem samo sa nekoliko kapi Chanel No5.“ Ove čuvene reči koje je glumica izgovorila odgovarajući na novinarsko pitanje, ušle su u istoriju. Merlin se nekoliko puta slikala za novine u svojoj postelji. Bočica Chanel No5 uvek je stajala pored kreveta. Pre nekoliko godina kompanija Chanel predstavila film u kom se prvi put čuje zapis sa magnetofonske trake u kom glumica izgovara ove reči.

Za čudesnu transformaciju „devojke iz komšiluka“ Norme Džin u planetarni seks simbol Merilin Monro, zaslužan je gospodin Maks Faktor.  On joj je podario izgled koji je osvojio srca širom sveta. Njoj u čast čuveni brend je kreirao kolekciju crvenih ruževa, zahvaljujući kojima žene  mogu da se osećaju samouvereno i glamurozno u svojoj idealnoj crvenoj nijansi.


Proizvodi