Na modnom Olimpu: Amanda Šadfort Trendovi

Ona je Australijanka koja stoji iza veoma popularnog brenda Oracle Fox, fotografišući ili osmišljavajući kampanje za najluksuznije svetske modne brendove. Sa fotoaparatom putuje svetom i kreira sadržaje koje prate milioni, dok je njena estetika vidljiva svakom poznavaocu tog isprepletanog sveta umetnosti i mode.

Njen život na farmi u Kvinslendu na udaljenom autsralijskom kontinentu obećavao joj je sasvim drugačiju budućnost. U porodici inžinjera i radnika, ova devojka sa glavom u oblacima bila je crna ovca. Tokom školovanja shvatila je da je veoma privlači umetnost pa je pokušala da u svom rodnom gradu pronađe neki kreativan posao. Baš tada je dobila ideju: započela je sopstveni biznis izrade znakova rađenih kredom i tako je naučila kako izgleda raditi sa klijentima.

Ipak, nakon godina provedenih u tom poslu, shvatila je da želi više od kreiranja za lokalne roštiljnice i pivare. Upravo tada je počela da radi sopstvene projekte i otvara galeriju. Njen veb sajt je bio pokušaj da se poveže sa drugim umetnicima i to se desilo veoma brzo. Amandin projekat Oracle Fox je od nekoliko stotina brzo prelazio hiljade pa stotine hiljade pratilaca. U trenutku kada su je i drugi brendovi zvali da sarađuje sa njima, postalo je jasno kojim putem bi trebalo da krene.

Mlada umetnica je verovala u sebe, pa su i drugi verovali u nju; postala je kreator digitalnih kampanja za Luj Viton, YSL, Kalvin Klajn, Versaće… A Oracle Fox je postao kreativna agencija čije ime izaziva poštovanje u modnom, umetničkom i kreativnom svetu. U momentu kada su joj sva vrata otvorena, Amanda otvara novo poglavlje svoje karijere stvarajući brend OF. Njena ljubav za umetnošću i modom napokon je posjena u jedan projekt – brend majica od organskog pamuka koji njene dvodimenzionalne ilustracije (takođe dostupne u njenom web shopu) prevodi u trodimenzionalna umetnička dela.