Nega: Intenzivna hidratacija Nega lica i tela

Svakodnevnim unošenjem dovoljne količine vode zadovoljavamo potrebe organizma, ali ne i kože. Naime, koža većinu vode ne može zadržati u sebi, pa je moramo nadoknaditi određenim preparatima koji poboljšavaju hidrataciju.

Hidratacija je jedan od najvažnijih koraka do besprekornog tena. Zabluda je da masnoj koži ne treba dodatna hidratacija. Kod ljudi koji imaju masnu kožu lojne žlezde rade pojačano, a to nema nikakve veze sa stepenom vlažnosti koji je našoj koži neophodan.
U kremama za svakodnevnu negu dobrodošli su prirodni ovlaživači kože, kao što su: aloja, alge, lipozomi, ceramidi, esencijalne masne kiseline i antioksidansi poput vitamina C i E.
Voda je deo naše svakodnevice i sačinjava čak 70 odsto ljudskog organizma. Bez nje ne možemo funkcionisati jer ona učestvuje u gotovo svim metaboličkim procesima – prenosi hranljive supstance, pročišćava, razgrađuje, zasićuje i smanjuje osjećaj gladi. Posebno blagotvoran učinak ima na kožu: čisti je, masira, učvršćuje, tonificira i opušta. Zbog nedostatka vode, vezivno tkivo slabi, slabe i vlakna kolagena i elastina, pa koža gubi napetost i elastičnost, postaje opuštena, naborana i beživotna.
Hidrirana koža izgleda podmlađeno, kao da ste je dotakli eliksirom mladosti! Izvanredno nežna mleka, gelovi i kreme s prirodnim hidratantnim sastojcima namenjeni su, pre svega, osetljivoj i suvoj koži i koži pod stresom. Ali, kozmetika za hidrataciju kože može se koristiti i preventivno. Blago osvežavajući, pročišćavajući i oživljavajući tonici revitalizovaće kožu i vratiti joj svežinu i mladalački sjaj. Zaštitiće je od prevremenog starenja i pružiti joj nezamenjivu intenzivnu hidrataciju tokom 24 sata.
Ne zaboravite samo da hidrataciju započnete iznutra. Pijte barem osam do deset čaša vode dnevno, a umesto s kafom, dan započnite sa sveže isceđenim prirodnim sokom ili zelenim čajem. Takođe, najnovija istraživanja pokazala su da tuširanje od najmanje desetak minuta vraća koži vlagu, jedino ako se neposredno nakon tuširanja namažemo hidratantnom kremom ili uljem


Proizvodi