Neprolazna lepota: Šer Hrana za glavu

Ona izgleda kao žena u najboljim godinama, a ima ih 72. Ima glas koji je nezaboravan, sjajna je glumica i velika humanistkinja a karijera joj traje čitavih šest decenija. U životu je imala uspona i padova, ali je poput feniksa uvek uspevala da otrese pepeo i vine se u visine. Ona je Šer, jedna i jedina.
Njeno detinjstvo nije bilo kao iz bajke. Sa ocem kockarom i narkomanom i majkom koja je zanemarivala do te mere da je ostavila u domu za nezbrinutu decu, Šer nije imala sjajne šanse za uspeh. Ipak, još kao mala je znala da mora postati poznata. Svoju veliku šansu je dobila kada je upoznala Sonija, svog budućeg muža, šezdeseth godina prošlog veka. Soni i Šer su postali pevački duet, a pesma I Got You Babe hit sa top lista širom sveta. Šer je postala i modna ikona, a tajna ove žene neklasične lepote leži u tome što je uvek bila drugačija od drugih. Njihova enormna slava je trajala do sredine sedamdesetih godina kada je, u eri prepunoj droge i razvrata, njihov brak bez skandala postao sinonim za dosadno i zastarelo. Par dobija dete i donosi odluku da se preorijentišu na TV šou, koji je jedno vreme bio veoma uspešan.
Sredinom sedamdeseth, brak im se polako raspada i par završava na sudu boreći se oko novca i starateljstva nad kćerkom. Šer pokušava da napravi solo karijeru uz pomoć tadašnjeg partnera, moćnog producenta Dejvida Gifina, a ubrzo se udaje za muzičara Grega Almana, sa kojim dobija sina. U poslu se ponovo sastaje sa Sonijem, pa počinju svoj novi šou, dok se iza kulisa i dalje sude. Pevačica postaje veoma popularna u Americi, pa se njena lutka prodaje rame uz rame sa popularnom Barbikom.
Razapeta između nekoliko muškaraca, dvoje dece i dve karijere – one sa Sonijem i svoje solističke, počinje da glumi i dobija Kanskog lava za film Maska. Nakon raspada drugog braka, njeno ime se vezuje za mnoge poznate muškarce, mahom rok muzičare, ali njeno srce na nekoliko godina osvaja mnogo mlađi bivši pekar, Rob Kamileti.
Posle filma Veštice iz Istvika, dobija ulogu u čuvenom filmu Mesečarenje, sa Nikolasom Kejdžom, i osvaja Oskara za najbolju žensku ulogu. Mediji izveštavaju o Šer kao o glumici sa zavidnom zaradom u to vreme (milion dolara po filmu), ali njeno srce i dalje pripada muzici. Nakon hita If i could turn back time, snimljenom na brodu mornarice, u iscepanom crnom kostimu, napokon zadobija status muzičke dive. Uporedo snima filmove i albume, odlazi na svetske turneje i drži koncerte u Las Vegasu, rezervisanom samo za najveće. Iscrpljena tempom rada, dobija Epstajn Barov virus i odbija mnoge glavne uloge koje su proslavile druge glumice, donevši im silne nagrade i uspeh.
Nakon nesreće na skijanju, 1998. godine, život gubi najvažniji čovek u životu pevačice – Soni. Skrhana zbog gubitka, ona počinje da radi više nego ikada, a rezultat je zapanjujući – njen album Believe postaje najprodavaniji u istoriji na engleskom tržištu kada govorimo o ženskim izvođačima. Po prvi put se u pesmama koristi auto tune, koji je u šali nazvan Šer efekat. Samo na turnejama pevačica zarađuje oko 250 miliona dolara. U to vreme se seli u Vegas, gde nastupa u najvećem kazinu na svetu, tri godine za redom.
Šer je tokom karijere osvojila sve najvažnije nagrade iz domena filma i muzike, a jedini je izvođač koji je u svakoj od pet dekada muzičke karijere, imala po jedan hit na listi najboljih. Veoma je agažovana u pogledu zaštite LBGT prava, kao i obolelih od HIV virusa. I pored godina, ona ne posustaje, pa je upravo gledamo i slušamo u nastavku filma Mama mia, koji ne bi bio to što jeste, da nema njene grandiozne pojave i njenog prepoznatljivog glasa. Ova dama je još jednom dokazala da nema nameru da odustane, pa publici ostaje da čeka njen sledeći, veliki korak.