Novi kralj stare imperije Imperija lepote

Promene dizajnera na svetskoj modnoj sceni su zahvatile i kuću Salvatore Feragamo. Posle višemesečnog šaputanja na temu ko će preuzeti sektor obuće u ovoj kući, pred nama je novo ime – Pol Endru. Čelnici kuće su, nakon dugog procesa odlučivanja, shvatili da je baš on čovek koji će na najbolji način umeti da oživi i prenese duh Feragama kakvog ga pamtimo.

Endru je Britanac koji je zanat pekao u kompanijama poput Done Karan i Aleksandar Mekvin, a takođe je i dobitnik prestižne CFDA Vogue nagrade. Njegovi ugovori sa gigantima Net-a-porter i Barneys su ga pozicionirali kao dizajnera koga svi žele na čelu svog tima.

Kreator je veoma ponosan na ulogu koja mu je dodeljana, ali kaže i da se susreo sa velikim izazovom – kakve cipele ponuditi svetu koji danas isključivo nosi patike? Inspiraciju je pronašao u samom Salvatoreu Feragamu, koji je početkom prošlog veka otišao u Ameriku kako bi proučavao anatomiju, i tako ustanovio ono što ga je proslavilo – kako nastaje vrhunski dizajnirana i udobna obuća za žene.

Endru je apdejtovao čuvenu F wedge iz 1940. i pustio nogu da diše, umotavši je u nežni dodir ljubičaste, ružičaste i kobalt plave. Poznate Feragamo sandale sa vezicama oko noge su ponovo oživele 2017. godine, kupajući se u slavi. Dizajner kaže kako su se stopala ljudi znatno promenila od momenta kada je rekreativni sport počeo da bude popularan, pa tako i same cipele, na čemu je on radio, moraju da budu prilagođene našim novim nogama.

Zaljubljen u Italiju, u kojoj izrađuje i obuću za sopstveni brend, dizajner neće imati problema da opravda poverenje porodice koja je izmislila haute couture obuću. Okruženje Firence, Siene i umetnosti koja ga prati na svakom koraku, sigurno će mu pomoći da izvaja nova remek-dela u kojima ćemo ovog puta hodati.

Mia Uzelac