Orijentalne parfemske note idealne za zimu Parfemi

“Žena bez parfema je žena bez budućnosti” rekla je čuvena Koko Šanel. Parfem je način da okolini pošaljete najbolju poruku o sebi, jer miris poseduje tu moćnu karakterisitku da nas učini lepšom, ne samo u očima drugih nego i u onoj najstrožoj predstavi o sebi. Parfem poseduje i legendarnu moć zavođenja. U prošlosti, mirisi su bili skupoceni kao dragulji. Danas, postoje mirisi za određena godišnja doba, za pojedina doba dana, za određene situacije i specifična raspoloženja. Odabrati pravi parfem koji će na savršen način podvući našu eleganciju i šarm nije lak zadatak. Za njegovo rešavanje potrebno je strpljenje, ljubav i dobor poznavanje mirisa.

Parfeme orijentalnih nota najlakše ćete prepoznati po toplini i senzualnosti kojom odišu. Njihova raskošna mirisna kompozicija najčešće se sastoji od egzotičnih nota mošusa, ambre, pačulija, tonka znevlja, vanile i mirisnih smola koji se savršeno slažu sa akordima cveća, začina i voća. Jednom rečju idealna parfem za hladne dane. Kako odabrati idealna parfem? Najvažnije je istraživanje šta to vama najviše odgovara? To je proces koji zahteva vreme i strpljenje. Prvi korak je odlazak u parfimeriju i testiranje parfema na pairnom bloteru. Nikada ne isprobavajte više od tri. Sačekajte par sati, pa onaj koji vas je privukao probajte na koži. Važno je da pustite parfem da „radi“, odnosno da se potpuno razvije i sjedini sa kožom. Tek onda se konačno odlučite.

U parfemima koji su prikladni za dan obično dominiraju mirnije, sveže note i oni su obično nešto slabije koncentracije. Parfemi orijentalnih nota obično su  intenzivniji, ekstravagantiji i prikladni za večernje izlaske.

 

 


Proizvodi