Oud – tamna smola rajskog mirisa Parfemi

Agardrvo koje raste u prašumama Južne Azije usavršilo je verovatno najmirisniju vojnu taktiku odbrane od spoljnih neprijatelja. Kada ga napadnu plesni, u srcu ovog brzorastućeg stanovnika drevnih šuma Butana, Indije, Laosa, Vijetnama i Filipina, stvara se tamna smola rajskog mirisa – oud ili agar. Ovaj sastojak parfema ne plaća se kao suvo zlato. Plaća se skoro duplo više. Kompleksnost prirodnog ouda je osnovni kriterijum za razlikovanje prave stvari od sintetičkih kopija koje uvek mirišu isto – monotono i veštački. Oud je, kao i sve stvari koje dolaze pravo iz srca, daleko bolji od onog veštački napravljenog u laboratoriji, baš kao što su iskrene emocije (opet direktno iz srca) uvek vrednije od onih lažnih koje pokazujemo da bismo zaradili, zasenili ili prevarili.

1. Gucci Oud sadrži smolu koji je specijalno izabran, uzgojen i pročišćen u centralnom Laosu. Osnovu mirisa, pored duboke senzualnosti ouda, čine i note ambre i mošusa, kao i pačuli zvezda svih Gucci mirisa.

2. Orijentalna kompozicija muškog parfema Versace Pour Homme Oud Noir sadrži naglašene akorde ouda, kože, začina i duboke i plemenite drvene note.

3. Versace Oud Oriental otvara se notama ruže, koja je istaknuta drskim šafranom i cvetovima frezije. Srce kompozicije je od pačulija i ljubičice koje nasleđuju intenzivne note ouda i kože uz kremastu vanilu i sandalovinu.

4. Boss Oud Men predstavlja luksuzno, visokokvalitetno parfemsko izdanje koje sadrži 100% prirodni oud. Miris je muževan sa dozom luksuza, intenzivan i bogat, simboličan i rafiniran.

5. Trussardi Amber Oud mirisno simbolizuje peščane dine i drevne gradove. Strukturno to je kombinacvija dva veoma skupocena misina sastojka ambre I ouda uz dodatak ružičastog bibera i geranijuma.


Proizvodi