Parfemska top lista 2017 Parfemi

Kraj godine je uvek vreme da se svode računi, pravi retrospektiva i ocenjuje sve ono što se desilo u predhodnih 365 dana. Ovo je top listu najboljih parfemskih kreacija u 2017 koje možete pronaći na policama Jasminovih parfimerija.

Mon Guerlain

Sublimacija besprekornog francuskog stila. Jedan od najvećih živih Noseva, Teri Vaser essay online, komentarišući Mon Guerlain, svoje  mirisno čedo, rekao je da se ovim parfemom na velika vrata vraća jedna pomalo zaboravljena mirisna nota – lavanda. Njene divne ljubičaste cvetove pomešao je sa buy custom essays online jasminom, vanilom i sandalovinom i dobio pravi parfemski delikates. Za zaštino lice odabrali su Anđelinu Džoli koja treba da predstavlja ostvarenu, moćnu, božanski i vanvremenski lepu ženu koja u modernom vremenu uspešno hoda po ivici podeljenog sveta, suvereno vladajući na svim poljima delovanja. Teri Vaser je rekao da je u pitanju marketing  i da niujednom trenutku nije pomislio na ovu glumicu dok je kreirao Mon Guerlain.

Trussardi The Black Rose

Ovo je neobičan, perfektno osmišljen parfem koji je, iako se prodaje kao ženski, namenjen i za lepši i za jači pol. Parfem pripada šipr-cvetno-balzamskoj mirisnoj porodici, koja evocira na privlačne, misteriozne osećaje koje može da ponudi samo čarobno putovanje na Bliski istok i njegovu raznoliku prirodu, online essay writer pejzaže i fatamorgane. Roze  biber iz gornjih nota pomešan je sa taifskom ružom, ambrom, mošusom i pačulijem, dok se u bazi parfema nalazi kombinacija tamne vanile i mističnog balzama. Ako ga odaberete mirisaćete divno, a drugačije.

Gucci Bloom

Novi kreativni direktor Alessandro Michele promenio je trasu kojom je Gucci išao do sada kada su parfemi u pitanju. Recimo da je krenuo stazom kojom se u modernom parfemskom svetu ređe ide. Muški Gucci Guilty Absolute zaista ne liči ni na jedan parfem, ali se mnogima uopšte ne dopada. Meni lično je savršen, ali samo kad ga istovremeno koristim sa još jednim parfemom (najbolji rezultat dobijam sa novim parfemom Missoni Parfum pour Homme). Apsolutna esencija prirodne tuberoze iz Indije isprepletana je sa prirodnom apsolutnom esencijom jasmina. Ekstrakt pupoljka jasmina, dobijen ekskluzivnom metodom koekstrakcije, kombinuje prirodan kvalitet jasmina i zarobljene molekule kako bi prožeo kožu svežim mirisom bilja i latica. Gucci Bloom takođe sadrži note još jedne biljke koja se po prvi put koristi u parfimerstvu. Reč je o rangunskoj puzavici koja potiče iz južne Indije i koja je oličenje koncepta i imena novog mirisa pošto menja boju iz bele, postepeno prelazeći u roze i na kraju crvenu, kada procveta. Cvetovi ove puzavice odišu pomalo puderastim i ženstvenim cvetnim mirisom.

Sisley Izia

Ove godine čuvena franscuska kuća Sisley, napravila je iskorak i kreirala parfem namenjen mlađim damama. Pun pogodak. Izia je moderan miris, buket senzualnog i rafiniranog karaktera. Vesela, a ipak senzualna parfemska kreacija savršena je za letnje mesece. Fokus je na noti ruže, neprikosnovene kraljice cveća. Kompozicija se otvara aldehidima, belim bergamotom i ružičastim biberom. Akord ruže u sofisticiranom srcu parfema obogaćen je transparentnim cvetnim notama i anđelikom, biljkom koja se u Evropi vekovima koristila kao lek i talisaman. Amber, mošus i kedar čine toplu drveno – mošusnu bazu parfema i obezbeđuju dugo trajanje na koži.

Lalique L’INSOUMIS

Ovaj parfem sam ipak uvrstio na listu najboljih za 2017. iz dva razloga: predstavljen je na samom kraju 2016. i u pitanju je fantastičan miris za muškarce. Lalique je poznat po specifičnim parfemima koji ne povlađuju masovnom ukusu. Ovaj parfem je ipak mali ustupak, jer je veoma dopadljiv i na prvu loptu. Muškarac koji ga nosi zamišljen je kao harizmatičan, elegantan i autentičan inidividualac koji ne slijedi trendove već ih pokreće. Dodao bih da je ovo pravi miris za gospodu stariju od 35 godina. Kompozicija je aromatično-drvena i fougere, a kreirao ju je parfimer Fabris Pelegrin. Intenzivne aromatične note bergamota, ruma i bosiljka koji dominira) vode do klasičnog muževnog srca lavande, crnog bibera i muškatne žalfije. Vetiver sa Haitija (moj omiljeni parfemski sastojak koji je gotovo jedina nota u fantastičnom Lalique Encre Noir), mahovina, pačuli i molekula clearwood završavaju kompoziciju

Salvatore Ferragamo Uomo Cassual Life

Ovo je muški parfem koji možete da nosite čitave godine. Dovoljno je svež za leto, dovoljno je odvažan i prikladan za zimu, za razliku od njegovog predhodnika Salvatore Ferragamo Uomo koji je isključivo zimski parfem. Miris se otvara erupcijom svežine: listovi ljubičice spajaju se sa začinskom aromom kardamona i notama limuna. U srcu mirisa nalazi se kafa, tradicionalni i autentični italijanski sastojak, pomešana sa mekom toplinom ambroksana i ružičastom svežinom geranijuma, za blistav i gorko opojan utisak. Drvo kašmira i elegantna bela kedrovina zaokružuju miris uz dodatak belog mošusa koji ostavlja senzualan trag dinamičnog i otmenog muškarca. Parfem pripada drvenasto zelenoj parfemskoj porodici, a kreirali su ga Aurelien Guichard i Alberto Morillas. Parfemski zaljubljenici kažu da podseća na Diorov Souvage, mada je za mene Ferragamo Casual Life bolji i sofisticraniji) što možda ima veze sa tim što mi se Diorov Souvage uopšte ne dopada). Ovo je i pravi parfem za žene koje vole da nose muške parfeme.

Momčilo Antonijević

 


Proizvodi