Parfemske premijere: Salvatore Ferragamo Amo Parfemi

Amo – italijanski za volim –izjava je mlade žene slobodnog duha koja je spremna da iskoristi svaku priliku koju joj život pruži i ostavi svoj trag. Pa i onaj mirisni.

Amo Ferragamo je neustrašiv, moderan akord glamura i strasti. Miris se otvara eksplozivnim karakterom: gornje note su prožete akordom italijanskog bitera obogaćenog crnom ribizlom i ruzmarinom. Srce je lagano i ženstveno poput cveta, sa sambak jasminom koji se stapa sa apsolutnom zelenog mate čaja i rabarbarom. U osnovi je drvenasta slast: jedinstvena senzualnost Amo Ferragamo potiče od prefinjene mešavine apsolutne bele vanile, ambroksana i sandalovine. Parfem pripada orijentalno-cvetnoj porodici, a kreiarala ga je Marie Salamagne.

Bočica Amo Ferragamo je ujedno jednostavna i neobična. Elegantne linije flašice su urađene po uzoru na tradicionalne italijanske parfemske bočice iz prošlosti. Obojena specijalnim svetlucavim lakom, reflektuje svetlost, ali i strast Salvatorea Ferragama prema visokokvalitetnim materijalima, kroz zanatsku domišljatost i kreativnost, mogu da se preobraze iz svog prirodnog, sirovog stanja u jedinstven i plemenit predmet.

Lice mirisa je poznata glumica i model Suki Waterhouse. Kao svetska džetseterka i višestruko talentovana mlada žena, ona je oličenje strastvenog i vedrog duha Amo Ferragamo. Iza objektiva je još jedna izuzetna žena: Ellen von Unwerth, vrhunski fotograf i tumač ženstvenosti. Snimljena u Firenci – rodnom gradu modne kuće Salvatore Ferragamo, kampanja je oda lepoti, ljubavi prema životu i samospoznaji, predstavljena kroz dopadljivu i neobičnu priču od više epizoda u kojima Suki Waterhouse govori o stvarima koje voli i o onome što žene danas vole.