Parfemski profil: CALVIN KLEIN WOMEN Parfemi

Pred nama je novi Calvin Klein parfem, WOMEN prvi koji je kreirao Raf Simons, glavni kreativni direktor ove modne kuće. WOMEN ne označava samo jednu, već mnoge žene – grupu u kojoj svako ima svoj osobeni glas i jedinstveno Ja. Inspirisan je raznolikošću, mnoštvom u kombinaciji sa individualnošću, slobodom, idejom o otporu prema utvrđenim pravilima i življenju isključivo po sopstvenim pravilima.

Žene imaju više lica, i samim tim urođenu slobodu da menjaju sebe kad god im se prohte. Sa potpuno ženskom ekipom, kampanja za CALVIN KLEIN WOMEN promoviše kultne žene iz prošlosti i junakinje savremene kulture. U kampanji za CALVIN KLEIN WOMEN, zanimalo me je da li će biti moguće stvoriti drugačiju vrstu imidža – imidža koji je istovremeno samouveren i empatičan, gde ženski likovi mogu da artikulišu i projektuju sopstvene identitete, kaže Anne Collier, čiji se jedinstveni i trenutno prepoznatljivi fotografski rad takođe nalazi na pakovanju i radikalnoj bočici.
Kampanja CALVIN KLEIN WOMEN ima dve zvezde, dve žene koje pomažu u oblikovanju novog holivudskog pejzaža: LUPITA NYONG’O i SAOIRSE RONAN. Ove nagrađivane glumice i glasnogovornice svoje generacije poznate su po jedinstvenom talentu, kreativnosti, inteligenciji i snazi karaktera. One su inspiracija ženama širom sveta. Eartha Kitt i Katharine Hepburn su primeri žena koje nisu prihvatale status kvo: napravile su mesta za sebe. Privlači me njihov integritet i sposobnost da glasno i jasno izraze svoja uverenja, da promene tok istorije. Divim se njihovim žestokim umetničkim gledištima i činjenici da nikad nisu izdale sebe. Težim da bude autentična na sličan način i puna integriteta, kaže Lupita Nyong’o. Sissy Spacek poseduje dozu otvorenosti, deluje kao da je spremna sve da proba i svuda da ide. Bila je slobodna i pionir. Nina Simone je oblikovala industriju muzike i sebe, pretvorila ih u ono što je želela. Sve se svodi na to da li rad drugih utiče na tebe? Da li ga prepoznaješ? Posmatranje drugih kako se bave stvarima koje ih ispunjavaju je veoma inspirativno. Ohrabruje vas da učinite isto, da se osećate isto, ističe Saoirse Ronan.
Kreacija parfimera Annick Menardo i Honorine Blanc, CALVIN KLEIN WOMEN je igra kontrasta, beskrajno raznolika poput ličnosti žena koje su ga inspirisale. Spajajući snagu i krhkost, svežinu i senzualnost, miris svetloroze boje je nastao oko tri glavna sastojka: nežnih latica cveta pomorandže, svežih žireva eukaliptusa i bogate kedrovine – u kombinaciji sa crnim biberom i Sfuma limunom, buketom grandiflora magnolije i apsolutne jasmina, kao i zavodljive snage esencijalnog ulja olibanuma i Ambrox Supera.
Hibridna bočica i pakovanje CALVIN KLEIN WOMEN izražavaju kreativni identitet Rafa Simonsa. Kreirana u saradnji Suzanne Dalton i Anne Collier, bočica odiše bezvremenom ženstvenošću: ergonomski okrugli oblik, teško staklo, srebrni prsten i pumpica – svi su inspirisani tradicionalnim arhetipovima mirisa. Bočica istovremeno istražuje i remeti estetske kodove, poštuje tradiciju i izaziva je, sve nasuprot prošlosti ali sa novim obrtom – grafičkim, upadljivim stoperom u obliku diska koji služi kao platno za fotografski otisak Anne Collier. Poput pravog umetničkog predmeta, bočica spaja umetnost i modu, vizuelni doživljaj savremene fotografije i prikaz ženstvensti iz prošlosti. GRAFIKA Grafika koja se nalazi na bočici i kutiji CALVIN KLEIN WOMEN delo je umetnice Anne Collier – ženskog pogleda uperenog spolja, u svet.


Proizvodi