Parfemski profil: Roberto Cavali Florence Parfemi

Topli zraci zalazećeg sunca miluju krovove prekrivene crvenim crepom i zlatne kamene fasade, pretvarajući Firencu u živu simfoniju svetlosti. Okupana ovim sjajem, ona samouvereno korača brdom koje se uzdiže nad gradom, nesvesna zadivljenog pogleda koji je prati.

Roberto Kavali, poznati italijanski kreator, rođen je i odrastao je u Firenci. Do danas, pejzaži i tradicija Toskane ostali su neiscrpan izvor inspiracije za ovaj luksuzni brend. I kada su u brendu odlučili da otvore novo poglavlje u istoriji svojih mirisa, sasvim prirodno ponovo su se okrenuli mestu njegovog nastanka.

Kao blistava oda prefinjenim umetnostima, od vajarstva do slikarstva, arhitekture ili pejzažnog uređenja, Firenca je poznata i po svojim legendarnim cvetovima – ime Firence potiče od latinske reči florentia što znači cvetanje. Ovo je grad svetlosti i užitaka koji skladno održava ravnotežu između prirode i kulture, prošlosti i sadašnjosti, veličanstvenosti i radosti življenja.

Žena koja koristi Roberto Cavalli Florence odražava ovu savršenu kombinaciju smelosti, lepote i senzualnosti. Prirodno elegantna i sofisticirana, ona odiše šarmom i nenapadnim samopouzdanjem. U svim okolnostima, ona je privlačna i zavodljiva, iako to ne primećuje. Dok prolazi pored vas, emanira svetlost.

Sunce je zašlo. Poslednja erupcija grimiznih i zlatnih nijansi. Dok ona ulazi u mirisne vrtove, svetlost kao da je prati, obasjavajući put kojim korača. Intenzivirani na noćnom vazduhu, nežni mirisi prirode miluju njenu baršunastu kožu i vranu kosu.

Roberto Cavalli Florence kreirala je majstor parfimer Marie Salamagne (Firmenich). Za dizajn ovog ćilibarskog mirisa, pronašla je inspiraciju u toskanskom pejzažu, a u priču je uvela i smele harmonije koje izražavaju urbani ambijent i sofisticiranost Firence.

U srcu mirisa nalazi se blistavi buket nežnih cvetova pomorandže i latica kiselkastog grejpfruta. U čast voljene Firence, grada cvetova, ova blaga kombinacija pojačana je diskretno mošusnim semenkama hibiskusa, koje daju notu egzotike i misterije. Ova cvetna simfonija okružena je čulnim i voćnim gornjim akordom koji savršeno dočarava velikodušnost Roberto Cavalli Florence. Njene kontrastne note slatke crne ribizle i donekle opore esencije mandarine stvaraju čudesnu eksploziju živote i energije. U osnovi je luksuzni kiparisni akord: senzualni mošus i blistavi ćilibar čine idealnu protivtežu opčinjavajućem pačuliju, omiljenom mirisu Marie Salamagne.

Bočica Roberto Cavalli Florence je prefinjena kombinacija klasične elegancije i moderne senzibilnosti. Njen okrugao oblik, kompaktni dizajn i teško staklo čine je kao stvorenom za držanje i posmatranje. Isklesane strane vešto love svetlost, reflektujući je poput prizme. Suprotstavljanje ljubičastog stakla i providnih motiva jedinstvenoj bočici pruža dozu prefinjenosti. Diskretan monogram Roberto Cavalli krasi vrh brušenog stopera.

Zanesen, on je posmatra dok zalazi sve dublje u vrtove. Nikada nije video takvu ljupkost i držanje. Blistava i očaravajuća, ona je boginja koja opčinjava njegovo srce i dušu. Nemoćan da joj odoli, kreće za njom, instinktivno privučen njenom unutrašnjom svetlošću.

Poput svakog veličanstvenog parfema i Roberto Cavalli Florence pripoveda. Ovo je priča o fasciniranosti i strasti koja se odigrava u tajnim vrtovima firentinske palate. Snimljen objektivom Nicolasa Garniera, spot nas upoznaje sa Shlomit Malka, licem novog mirisa. Kao modna zvezda u usponu, Schlomit ima divne crte lica, luksuznu talasastu kosu i prelepe plavo-zelene oči. Ipak, važnije od svega je što poseduje blistavi kvalitet i prirodnu eleganciju koji definišu Roberto Cavalli Florence ženu.

Elegantna i senzualna, tamnoljubičasta haljina koju nosi direktno je inspirisana Roberto Cavalli Florence mirisom i kreirana specijalno za Florence ženu. I dok duga nabrana suknja podseća na tradicionalnu balsku haljinu, smelo sečeni gornji deo otkriva gole ruke i leđa modela. U duhu Roberto Cavalli sveta, tkanina ima dezen divlje mačke, dok su pojas i naramenice prekriveni zmijskom krljušti. Posuta šljokicama, ova jedinstvena haljina je pravi plod ljubavi koji je zahtevao sate i sate predanog rada. Odevena u ovu neverovatnu haljinu, žena odiše lepotom koja osvetljava noć, odvodeći nas iz tame pravo u svetlost.


Proizvodi