Plašite se prvih bora? Nega lica i tela

Već u tridesetim godinama, primetićete izvesne promene na koži. J avljaju se prvi znaci starenja − boja tena postaje neujednačena, bore na čelu vidljivije, pojaviće se i sitne bore oko očiju i usana, a koža lica postaće suvlja. Adekvatnim izborom kozmetike, moguće je sačuvati mladalački izgled, pa je izuzetno važno pametno birati preparate za svakodnevnu negu. Budite pametni, ostanite lepi!
Procenjuje se da je skoro 80% vidljivih znakova starenja kože posledica izlaganja štetnim faktorima okruženja – suncu i atmosferskim zagađivačima, a da je samo 20% vidljivih znakova starenja izazvano hronološkim starenjem.Zbog procesa koji se dešavaju u epidermisu, broj ćelija elastina se smanjuje, kolagenska vlakna se opuštaju i nivo hijaluronske kiseline opada. Kako bi se sprečile bore i gubitak kolagena, preporučljivi su preparati protiv prvih bora. Ove kreme su specijalno osmišljene da koži u ranim tridesetim godinama pruže kompletnu negu.Energetske, ultraregenerativne, intenzivne tretmanske kreme i kreme za popunjavanje bora savršeno su oružje za brisanje tragova godina sa lica u predelu oko očiju, na vratu i dekolteu. U pitanju je kozmetika ciljanog dejstva koja smanjuje vidljivost bora, održava kožu mladalački zategnutom i sprečava nastanak novih bora.Kreme ovog tipa koriste se svakodnevno, a serumi se posebno preporučuju u prelaznim sezonama (proleće i jesen) kada koža izgleda umornije.
Kada je nega u pitanju,uvek je najbolje početi na vreme, biti uporan i dosledan. Bore nisu jedini trag koji vreme ostavlja na licu. S godinama, koža gubi tonus, oblik lica se menja, konture su preoblikovane.Kozmetički proizvodi protiv starenja kože obnavljaju strukturu lica dvostrukim dejstvom: popunjavanjem bora i regeneracijom kože. Pored toga, što uklanjaju fine linije i bore, vraćaju koži mladalački tonus i hidriraju je, ovi preparati često sadrže supstance koje uklanjaju pege i ostale pigmentacione nepravilnosti nastale starenjem.
Piling je veoma važan deo negovanja kože jer se na taj način uklanjaju mrtve ćelije, koža postaje blistava i nežna. Na kraju, jedan važan savet. Pri izboru dnevne kreme, obratite pažnju na to da li ona sadrži faktor zaštite od sunca.


Proizvodi