Postoji li nežan način da se završi veza? Hrana za glavu

Nikada nije lako okončati vezu, a posebno ako je druga strana bila fer i korektna. Kada je muškarac sa kojim ste bili fina osoba, morate se potruditi da mu činjenicu da vam je do njega stalo kao do lanjskog snega saopštite na isto tako fini način.
Prvo i najvažnije jeste da pokušate da on ostavi vas. Nema žene koja nije gledala film Kako izgubiti dečka za 10 dana i odatle pokupila neki fazon koji bi mogla da primeni u stvarnom životu, ako prigusti. Ukoliko pripadate omanjoj grupi koja nije ni čula za ovu holivudsku limunadu, evo nekoliko predloga: upadajte nenajavljeno na momačke večeri izgledajući ekstremno ludo i opasno; napunite njegov stan svojim pink sitnicama izbacujući tom prilikom njegove omiljene komade nameštaja; dovedite nečiju čivavu i terajte ga da je zove beba; insistirajte da vas za vreme najvažnije utakmice u prvenstvu vodi u restoran sirove hrane…
Pošto život nije film, današnjim muškarcima će biti dovoljna samo jedna ovakva situacija da vas zamole da zauvek napustite njihov život.

Druga varijanta nežnog ostavljanja jeste ta da mu saopštite da ste, posle dugog razmišljanja, shvatili da ste naklonjeni svom polu i da je to nepromenljiva stavka vašeg života. Iako će sama informacija delovati kao šok, smislite nekoliko lažnih situacija u kojima ste vi zapravo iskazivali svoju pravu prirodu, ali on to nije primetio. Dodajte, da ukoliko ikada promenite stav i opredeljenje, on će biti prvi koga ćete o tome obavestiti.

Ako vam se veoma žuri da što pre raskinete, histerično ga pozovite na telefon i recite kako vam je poslodavac dao ultimatum da se u roku od dva dana prebacite na radno mesto u Ulan Bator, jer vas tamo očekuje važan posao, za koji se ne zna koliko će tačno trajati, ali se zna da neće biti kraće od nekoliko godina. Plačite i ridajte zbog nove situacije, a dok on dolazi sebi od šoka, recite kako ne očekujete od njega da se preseli sa vama i kako morate da idete da bi spakovali sve pinkle potrebne za ulanbatorski život. Ukoliko se posle te scene budete sreli u gradu, saopštite mu da ste na tajnoj misiji u rodnom mestu i da ne smete da razgovarate o tome jer vas posmatraju sa svih strana. Čovek će sigurno pomisliti da vam svakako nije dobro i pobeći će glavom bez obzira.

 

Mia Uzelac