Prednosti organske kozmetike – Collistar Natura Nega lica i tela

Collistar dočekuje 2017 strateškim lansiranjem koje istražuje prirodni svet i unapređuje koncept kozmetike „domaće izrade“. Prepoznatljiva po jedinstvenom i inovativnom pristupu lepoti, koji velikodušno deli s ostatkom sveta, ova italijanska kozmetička kompanija predstavlja nešto do sad neviđeno, još jednom potvrđujući neverovatnu kreativnost svojih laboratorija. Ovo je ujedno polazna tačka istraživanja oblasti čija je popularnost u porastu: reč je o prirodnoj kozmetici, ali iz jednog potpuno drugačijeg ugla, kao što dolikuje vizionarskoj kompaniji koja je oduvek interpretirala trendove na sopstveni nekonvencionalni način.

To je ono što se krije iza lansiranja Collistar Natura, linije za negu lica koja odgovara svim uzrastima i tipovima kože, a koju čine četiri proizvoda sa 95% prirodnih sastojaka.

U TRENDU – SUPERHRANA

U srcu svakog proizvoda nalazi se energija dobijena iz superhrane – prirodnih namirnica sa visokim koncentracijama važnih hranljivih materija koje su trenutno predmet ispitivanja celokupne naučne zajednice. Superhrana je oduvek bila prisutna, ali su naučnici tek nedavno počeli da je proučavaju s namerom da maksimalno iskoriste njena hranljiva i kozmetička svojstva.

Kakav značaj ima ovaj nepregledan novi svet?

Kada se unose u organizam, ovi suplementi predstavljaju neverovatan izvor goriva za telo, pretvarajući se u ekstrakte koji hrane sve ćelije i organe. Kada se koriste u tehnološki naprednim kozmetičkim formulama koje ne sadrže silikone, mineralna ulja i derivate, SLES ili SLS i testirane su na nikl*, oni daju energiju neophodnu za regeneraciju i jačanje kože, kao i smirivanje iritacija i crvenila. Linija Collistar Natura je deo projekta Ti Amo Italia koji na jednom mestu okuplja prirodna blaga Italije kako bi istakao njihov značaj. Neprocenjivu pomoć kompaniji pruža prestižni Univerzitet u Sijeni koji aktivno učestvuje u fazama kreiranja i proučavanja svojstava stevije, sastojka koji je zajednički za sva četiri proizvoda u Natura liniji.

VELIČANSTVENA ČETVORKA: LIČI, PAPAJA, AVOKADO, KINOA

Upravo zahvaljujući istraživanju koje je izvršeno u saradnji sa ovim univerzitetom, Collistar je dobio priliku da koristi i eksploatiše pun potencijal italijanske stevije, divlje biljke slatkog ukusa koja je u širokoj upotrebi kao prirodni zaslađivač i bogata glikozidima i flavonoidima koji su trenutno bioraspoloživi. Stevija – biljka koja deluje protiv slobodnih radikala, hidrira, smiruje i veoma je u trendu u ovom trenutku – je ’hranljiva materija’ koja podstiče specijalnu funkciju svakog proizvoda s kojim je udružena:

  • liči – u Dvofaznoj organskoj micelarnoj vodi
  • papaja – u Aktivnoj organskoj kremi za lice
  • avokado – u Organskom esencijalnom ulju.

Četvrta superhrana je kinoa, dodata formuli proizvoda koji debituje na tržištu kozmetike – Organska osnovna krema – i omogućava kozmetici ’po meri’ da pređe u potpuno novu oblast, sektor ’domaće izrade’.

PRVI PERSONALIZOVANI TRETMAN ZA LICE: ORGANSKA OSNOVNA KREMA

Fleksibilna, prilagodljiva, višenamenska i izvanredna. Uzimajući kao polaznu tačku najnovija dostignuća na polju dermokozmetike, Collistar naučnici su razvili kremu koja je toliko jednostavna da može da se personalizuje sa drugim prirodnim sastojcima, kremu koja je istovremeno tehnološki napredna i zabavna.

Kombinujući revolucionarnu nauku sa umirujućim dejstvom, ova krema je savršena sama po sebi i prava poslastica za lice. Njena glatka i bogata tekstura je rezultat izuzetno visokog procenta biljnih putera koje sadrži, u kombinaciji sa stevijom i ekstraktom dobijenim iz semenki kinoe, ’majke svih žitarica’, kako su je zvale drevne Inke.

Zašto kinoa? Zato što ima moćno dejstvo protiv slobodnih radikala i prepuna je vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina. Krema može da se koristi samostalno u vidu svakodnevnog tretmana koji održava mladalački izgled lica i dugotrajno hidrira i izglađuje kožu, istovremeno je štiteći od slobodnih radikala. Međutim, kada joj se dodaju drugi prirodni sastojci, ona postaje revolucionarna, omogućavajući svakoj ženi da kreira lični ’personalizovani tretman’ u vidu maske, pilinga, pakovanja i potpuno novih personalizovanih krema. Toliko je posebna da je Collistar samo za nju osmislio set koji takođe sadrži staklenu posudu i špatulu.

DVOFAZNA ORGANSKA MICELARNA VODA: UKLANJA ŠMINKU, TONIRA I HIDRIRA bez ispiranja

NEŽNO UKLANJA ŠMINKU SA LICA, OČIJU I USANA

Dvofazna micelarna voda savršeno uklanja sve tragove šminke uključujući vodootpornu šminku, ali istovremeno hidrira i neguje kožu senzualnim uljem. Sadrži dragoceni ekstrakt ličija koji revitalizuje, štiti od slobodnih radikala i, u kombinaciji sa stevijom, ima još intenzivnije zaštitno dejstvo od oksidativnog stresa i fotostarenja, održavajući kožu u zdravom i blistavom stanju. U samo jednom potezu, uklanja šminku, tonira i hidrira, pružajući koži osećaj komfora. Dobro promućkajte bočicu kako biste pomešali dve faze, sipajte na pamučni tufer i pređite preko lica i vrata, bez ispiranja. Idealna bez obzira na godine i tip kože.

AKTIVNA ORGANSKA KREMA ZA LICE OBNAVLJA I REVITALIZUJE

Zamislite koncentrovanu 24-časovnu kremu sa revitalizujućim i hidratantnim aktivnim sastojcima i laganom, kremastom teksturom koja trenutno izglađuje i postepeno revitalizuje kožu, dok je ekstrakt papaje pretvara u čarobnog zaštitnika kože. Ova superhrana sadrži minerale, vitamine, proteine i esencijalne masne kiseline, a kombinuje se sa uljem argana, babasu, kakao i ši puterom kao i ekstraktom stevije koji zajedno pomažu optimalnu revitalizaciju ćelija kože i uspostavljanje hidrolipidne ravnoteže. Kremu lagano umasirajte na potpuno čisto lice i vrat, a zatim nežno utapkajte vrhovima prstiju. Idealna bez obzira na godine i tip kože.

ORGANSKO ESENCIJALNO ULJE: REGENERIŠE I OBNAVLJA

I ovaj put, stevija se kombinuje sa specijalnim sastojkom, uljem avokada koje je bogato fitosterolima, esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima, kao i drugim hranljivim biljnim uljima: argana, boražine, pirinčanih mekinja i slatkog badema. VEOMA LAGANO I SVILENKASTO ESENCIJALNO ULJE KOJE REGENERIŠE I OBNAVLJA KOŽU, NASTALO JE KAO REZULTAT REVOLUCIONARNE TEHNOLOGIJE KOJOM SE OPTIMALNO POBOLJŠAVA UPIJANJE I PRODIRANJE ULJA U DUBLJE SLOJEVE KOŽE. Izuzetno prijatno na dodir, ulje ima regenerativni efekat koji vremenom postaje još uočljiviji: koža postaje kompaktnija, bore i znakovi dehidracije počinju da nestaju i lice izgleda blistavo i savršeno. Idealno bez obzira na godine i tip kože, ulje može da se koristi ujutro ili uveče, ali i kao uljana maska, za još intenzivniju regeneraciju kože.