Premijere: GUCCI MÉMOIRE D’UNE ODEUR Parfemi

„Sve potiče iz moje opsednutosti mirisima: moje pamćenje je prvenstveno olfaktorno tako da je, za mene, moje čulo mirisa zapravo moje pamćenje. Pomislio sam da je parfem u suštini ona stvar koja vas, čak i kada su vam oči sklopljene, prenosi u određeni trenutak u prostoru i vremenu. Kada smo počeli da radimo na Gucci Mémoire d’une Odeur, pokušao sam da zamislim uspomenu na miris koji ne može lako da se identifikuje, hibridni miris koji podseća na uspomenu koliko god je moguće,“ Alessandro Michele.
Miris je u našoj podsvesti, spojen sa delićima trenutaka koje smo proživeli. Boji ih osećajima sveopšte radosti, intenzivne ljubavi ili duboke tuge. Miris može da nam ponovo da nam daruje trenutak, tako da iskustvo iz prošlosti može da se ponovo proživi u sadašnjosti.
Za novu priču o Gucci mirisma, parfem postaje istraživač moći koju imaju sećanja, vraćajući ih iz prošlosti i oživljavajući u našoj sadašnjosti. Krećući se unazad i u napred u hronološkom vremenu, prošlost i sadašnjost su spojene jedinstvenim mostom koji direktno proteže u budućnost. Predstavljamo novi univerzalni Gucci miris, parfem neodređen polom ili vremenom. Predstavljamo Gucci Mémoire d’une Odeur.
Miris

Gucci Mémoire d’une Odeur je eliksir koji prevazilazi pol svojom individualnošću, čime osniva novu olfaktornu porodicu, Mineralno aromatičnu. Transcendentni akord odlikuju neočekivani i zagonetni sastojci, a definiše ga nota rimske kamilice. Alessandro Michele je zamislio ovaj naročiti cvet unutar mirisa koji je razvio majstor parfimer Alberto Morillas.
Rimska kamilica u Gucci Mémoire d’une Odeur dobija strukturu kroz latice koralnog indijskog jasmina koje pružaju nežnost; dragocene mošuse koji daju mirisu dubinu; i plemenita drva uključujući sandalovinu i laganu, suptilnu kedrovinu, moćno drvo sa dubokim korenjem i neodoljivom notom vanile.
Mineralno aromatična porodica
Unoseći nemir u tradicionalne olfaktorne porodice po kojim se mirisi klasifikuju, Gucci Mémoire d’une Odeur otkriva novu, modernu kategoriju parfema, Mineralnu, koja je mešavina mirisa i emocija: ona je lagana, vazdušasta, mošusna, prozirna i autentična. Mineral je uglavnom korišćen za opisivanje lica nekih mirisa; u kombinaciji sa Aromatičnim, postaje centar Gucci Memoire d’une Odeur.
„Mošusni mineralni akord je kamen temeljac mirisa: povezuje sve druge olfaktorne segmente svojom čistom mekoćom,“ Alberto Morillas.
Note

„Morao sam pažljivo da razmislim zašto je Alessandro izabrao kamilicu. Shvatio sam tek kada sam počeo da radim sa samim mirisom kamilice, kaže Morillas. „Niko to nije uradio pre njega. Kamilica je poznata širom sveta. Svako je osetio njen miris u nekom trenutku, ali kao san, sećanje iz detinjstva, nešto bezvremeno, i nikad u mirisu. Ovaj cvet je veoma potcenjen i biljka je koja ima izvanredan olfaktorni potpis.“
Rimska kamilica
Rimska kamilica uspeva u terasastim vrtovima širom Rima od 16. i 17. veka. Oslobađajući svoj zeleno aromatični miris, ovaj sunčani i srčani cvet poseduje jedinstveni karakter koji odiše srećom i savršeno se uklapa sa slatkom aromatičnom osnovom mirisa koju čine med i zelena jabuka.
Indian Coral Jasmine Nature Print ®
Kao nota ekskluzivna za Gucci, ovaj zvezdasti cvet uspeva u Indiji gde svoj moćni miris i boje oslobađa noću, dok je laganiji i svežiji tokom dana.
Poznat kao Zvezda noći, ovo je zvanični cvet Bengala, jasmin jedinstvenog kvaliteta sa medenim karakterom i narandžastim srcem.
U svojoj osnovi, Gucci Mémoire d’une Odeur je vazdušasti oblak koji obavija kožu ritmom mošusa i kultnih drva, kedra i sandalovine. Drvenasta konstrukcija mirisa pruža intenzitet njegovoj strukturi.
Bočica
Alessandro Michele je otkrio starinsku Gucci parfemsku bočicu čiji ga je dizajn inspirisao za bočicu Gucci Mémoire d’une Odeur. Rebrasta poput stubova nekog antičkog sveta, bočica ima otmenu siluetu od teškog providnog stakla svetlo zelene boje, sa blistavim zlatnim stoperom. Etiketu uokviruje štampana zlatna folija, otkrivajući Gucci logo zajedno sa nazivom mirisa.
Pakovanje
„Pakovanje potiče iz prošlosti, inspirisano starim Gucci parfemom sa početka 90-ih. Nisam želeo da bočica poprimi previše ženstveni ili muževni oblik ili veličinu zato što bi parfem mogao da bude podjednako za žene i muškarce“ Alessandro Michele.
Kao simbol zvezdane noći i zemaljskog sveta koji ga posmatra u čudu, zelena kutija parfema ukrašena je nebeskim svodom po ugledu na slike u rimskim i gotskim crkvama srednjovekovne i renesansne Evrope. Ova naročita šara podseća na Đotove freske u Kapeli Skrovenji u Padovi.
Kampanja
„Ideja vodilja cele kampanje je ideja slobode, bez vremenske, prostorne ili društvene odrednice. Zamislio sam svet koji je freska ’mitološkog’ života u kojem je porodica privatna zajednica sa sopstvenim društvenim okvirima, mesto u kojem preovlađuje apsolutna sloboda izražavanja i gde uloge ljudi i stvari nisu jasne. Zamislio sam sećanje na autentičnu uspomenu,“ Alessandro Michele.
Okupljanje porodice slobodnog duha, čiji članovi zajedno stvaraju uspomene – to je bila ideja Alessandra Michelea. U različitim ambijentima na obodima Rima, porodica je su snimljena kako pleše, uživa u izletu kod osunčanih ruševina Kanale Monterana, i provodi vreme unutar i oko svog porodičnog doma, zamka Montekalvelo – srednjevekovnog zdanja bogatog freskama i sa fontanom u unutrašnjem dvorištu. Pod umetničkim vođstvom Christophera Simmondsa, reditelj kampanje Glen Luchford ispunjava kadrove vedrom nostalgijom. Reklamna kampanja je osmišljena kao intimni foto-album koji pokazuje karakter svakog člana i njihove lične međusobne odnose.
Pevač, tekstopisac i glumac Harry Styles predvodi eklektičnu i univerzalnu ekipu koja tumači članove porodice sastavljene od talenata i modela.
Harris Reed (dizajner)
Zumi Rosow (dizajnerka i muzičarka)
Ariana Papademetropoulos (umetnica)
Stanislas Klossowski de Rola (glumac i muzičar)
Olimpia Dior (umetnica)
Leslie Winer (model i muzičarka)
Thomas Riguelle (model)
Tex Santos-Shaw (model)
Tessa Bruinsma (model)
Olga Zapivokhina (model)
Oleg Ulrich (model)
Matïss Rucko (model)
Mae Lapres (model)
William Valente (model)
Katea Gramma (model)
Unia Pakhomova (model)
Ellia Sophia (model)
Elibeidy Dani Martinez (model)
Cheikh Tall (model)
Aaron Sirainen (model)


Proizvodi