Premijere kreme: Chanel BLUE SERUM Nega lica i tela

Više od dve decenije, CHANEL prati žene u raznim sferama, povezujući njihovo okruženje, stil života i lepotu. Ovaj koncept doveo je do novog pravca u istraživanjima na polju starenja. Danas CHANEL laboratorije ispituju dugovečnost kao nov način nege koji je u suprotnosti sa standardnom borbom protiv starenja. Ovaj aktivni pristup namenjen je ženama koje žele da očuvaju lepotu i ulažu u nju ostajući verne sebi.

JEDINSTVENA INSPIRACIJA

CHANEL inspiraciju pronalazi na atipičim lokacijama poznatim kao plave zone čiji žitelji uživaju izuzetnu dugovečnost. Pored neobičnih ekosistema, ove populacije povezuje stil života zasnovan na četiri glavna zajednička faktora: zdrava, uravnotežena ishrana, redovne fizičke aktivnosti, bolje upravljanje stresom i bliska međuljudska povezanost.

IZVOR DUGOVEČNOSTI

Ukrštajući prikupljene podatke o starenju sa najnovijim analizama dugovečnosti, eksperti firme CHANEL uočavaju sličnosti između ponašanja stogodišnjaka i ljudi čija koža zadržava mladalački izgled na duge staze. Otkrivena su četiri mehanizma neophodna za dugovečnost kože:

– ćelijska energija podstaknuta svakodnevnim fizičkim vežbama;

– ćelijski metabolizam posledica uravnotežene ishrane;

– prilagođavanje ćelijskom stresu, ključno za suočavanje sa svakodnevnim izazovima;

– međućelijska komunikacija, neophodna za dobrobit kože.

TRI SPECIFIČNA CHANEL AKTIVNA SASTOJKA

Kao istinski izvori inspiracije, plave zone su područja bogata biljnim vrstama čija je efikasnost dobro poznata. CHANEL stoga usmerava pažnju na hranljive endemske vrste, birajući kombinaciju od tri sastojka koja snažno deluju na četiri nivoa: zelena kafa Kostarike, masline sa Sardinije i mastika iz Grčke. Zatim je, u skladu sa svojim dostignućima, CHANEL objedinio moć prirode sa avangardnim tehnologijama kako bi dobio čiste i moćne aktivne sastojke.

U preciznim koncentracijama koje su plod jedinstvenih procesa ekstrakcije, ova tri aktivna sastojka poboljšavaju dugovečnost kože i aktiviraju njenu mladost. Uz redovnu upotrebu, koža izgleda mlađe i zdravije. Glatka je i čvrsta, a ten ujednačen.

UNIVERZALNI PROIZVOD ZA NEGU KOŽE

BLUE SERUM nije još jedan proizvod u borba protiv starenja, to je novi pristup mladosti kože i njenoj dobrobiti. Sa njim, žene dobijaju aktivnu ulogu u sopstvenoj lepoti. Kompatibilan sa svakom linijom za negu kože, ovo je serum kojim otpočinje svakodnevni ritual lepote.