Preplanuli i u zimskim mesecima Šminka

Tamniji ten daje notu svežine i uvek zavodljivi egzotični izgled koji iza sebe krije slatku dozu mistike. Da bismo izbegli štetne solarijume i nezdravo izlaganje suncu, a ipak dobili efekat balkanske latino lepotice, potrebno je samo odabrati najbolji bronzer ili kremu za samopotamnjivanje. A glavni trik je – izabrati onaj koji je najidelaniji za vaš ten i tip kože.

Uvek bi se trebalo opredeliti za bronzer koji je najviše dve nijanse tamniji od kože. Neophodno je obratiti pažnju i na njegovu teksturu. Zato, izaberite bronzer u prahu ili kamenu ukoliko imate normalnu ili masnu kožu, a ukoliko je vaša koža suva, neka odluka padne na bronzer u kremi, peni ili onaj u tečnom obliku.
Kao i u modi, i za bronzere i samopotamnjivače važi pravilo: manje je više! Nikako ne bi trebalo da izgledate kao da ste se zaglavili u solarijumu ili kao da vaše lice i vrat ne pripadaju osobi iste boje kože.
Obratite pažnju i na tehniku nanošenja bronzera. Oni se nanose nežnim pokretima preko čela, obraza i brade. Vrlo je važno imati i odgovarajuću kvalitetnu četkicu za nanošenje. Oni u prahu nanose se četkicom, dok one u kremi, peni ili tečne možete naneti prstima ili sunđerom.
A pošto zanosan, prepalnuo ten ne iziskuje mnogo šminke, imaćete više vremena za neka druga uživanja, dok će okolina uživati u vašoj prirodnoj lepoti.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *