Prime time Šminka

Prajmer ili baza deluje na tri ključna načina: nanosi se pre tečnog pudera da bi produžila njegovu postojanost i matiranost tokom dana; nanosi se pre laganijeg proizvoda za pokrivanje (obojena hidratantna krema ili BB krema), da izgled ne bi izbledeo tokom dana; koristi se kao alternativa višestrukim slojevima pudera koji se nanose posle tečnog pudera i mogu da učine izgled prenašminkanim. Evo kako se pravilno koristi.

Baza za šminku ili prajmer ima prvenstveno ulogu da kožu pripremi za tečni puder. Pripremanje počinje zaglađivanjem površine kože i formiranjem barijere između kože i pudera koja će dvostruko poboljšati proces šminkanja. Izravnaće se neravnine na licu i sprečiti da koža nakon dužeg nošenja pudera deluje isušeno, beživotno i umorno.
Baza, osim što kožu glača, takođe zadržava njenu prirodnu hidriranost. Nekada se može desiti da nakon višesatnog nošenja pudera, ten deluje dehidrirano, sivo i isušeno. To se dešava usled toga što puder, matirajući ten, „na duže staze“ kožu lica blokira u prirodnom procesu odavanja sebuma čime ten gubi blistavost u korist mat efekta koji puder garantuje. Ovo se naročito može desiti kada nakon par sati popravljamo šminku matiranjem T zone. Nakon te popravke ten može delovati beživotno i veštački.
Šminkeri predlažu nanošenje ravnom četkom, prvo se koncentrišući na T-zonu i problematične delove lica, posle čega se formula blago razmazuje. Kada ste završili, nanesite tečni puder kao i obično. Bez obzira na kvalitet pudera, usled spoljnih uticaja kojima je koža izložena tokom dana, a i emotivnim pokretačima iznutra, koža nekada može burno da reaguje kod nagle promene temperature, visoke koncentracije duvanskog dima u vazduhu … To u velikoj meri narušava postojanost i ujednačenost pudera. Baza sprečava da svi ti spoljni štetni uticaji dopru do same kože, a sprečava i da oni iznutra izbiju na površinu.Za kraj mali trik: tečni puder i bazu (u veličini zrna graška) možete pomešati na dlanu i nakon toga prstima naneti na lice. Na taj način ćete povezati obe teksture pre same aplikacije i time uspeti da sa vrlo malom količinom postignete izuzetnu prirodnu blistavost i ujednačenost tena.


Proizvodi