Proleće – pravo vreme za promene Hrana za glavu

Proleće je pravo vreme za spremanje: kuće, garderobe i prijateljsko-emotivnih odnosa. Mnogo toga trebalo bi da završi u kanti za smeće ili u kesama koje nećemo viđati do zime, a možda i nikada više. Takođe, vreme je i za nove, lepe stvari koje će ovo proleće, ali i sam život učiniti nezaboravnim.

1. Uzmite papir i na njemu iskreno odgovorite na pitanje šta biste uradili da je ovo poslednji dan vašeg života. Pošt napravite listu, potrudite se da ostvarite pet stvari za svog spiska.
2. Počnite da se oblačite onako kako ste oduvek želeli, budite hrabri u odabiru odeće i postaćete sebi novi, na drugačiji, originalan način.
3. Promenite putanju kojom najčešće idete na posao, pijacu, jogu… Možda ćete otkriti neka nova, zanimljiva mesta i ljude.
4. Ukoliko vozite, odredite dan u nedelji u kome nećete ulaziti u automobil, umesto toga hodajte ili se vozite biciklom. Vaš duh i telo će vam biti zahvalni.
5. Promenite svoj radni prostor tako što ćete ga očistiti i oplemeniti nekom dekoracijom.
6. Prestanite da slikate slefije i umesto toga svaki dan fotkajte nešto lepo što vam je privuklo pažnju. Svoju kolekciju nemojte deliti na društvenim mrežama, nego je pokažite dragim ljudima koje viđate uživo.
7. Probajte da u svakome nađete nešto lepo i posebno. Posle tog prvog koraka, probajte da ljudima češće udelite iskren kompliment, čineći tako i nečiji dan lepšim.
8. Zadajte sebi izazov: neću jesti slakiše dva meseca, naučiću da pravim libansku hranu, svaki dan ću preći 10 km… I, častite se nakon što ga ispunite.
9. Budite ljubazniji nego inače, ali i hrabriji da nekome ko je nevaspitan i drzak pokažete njegovo mesto.
10. Setite se pojava koje vas veoma interesuju i kompletno istražite tu temu. Internet je dovoljno veliki da vas, ukoliko se zaista potrudite, može učiniti ekspertom.

Mia Uzelac