Razgovor o lepoti: Nataša Miljković Šminka / Trendovi

Koliko se razlikuje vaš stil šminkanja poslovno i privatno?
Posao pred kamerama zahteva posebnu, intenzivniju šminku koja bi izgledala pomalo preterano za svaki dan. Baš zato u slobnodno vreme se trudim da lice odmorim od make up-a i koristim minimum proizvoda. Kada je stil u pitanju, nema velike razlike. Volim svež i prirodan izgled.

Imate li omiljeni make up proizvod?
U poslednje vreme dopao mi se Max Factor Radiant Lift Foundation tečni puder jer pored pokrivne moći i neguje kožu. Sadrži hijaluronsku kiselinu koja efikasno hidrira kožu, a sam puder savršeno pokriva fine linije i druge nesavršenosti.

Šta je vaše tajno oružje kad je šminka u pitanju?
Max Factor Miracle Contour DUO, kremasti proizvod za konturing koji se sastoji iz dve nijanse: svetle i tamne kojim se lako i savršeno naglašavaju crta lica. Nanosi se blagim tapkanjem i može se koristiti samostalno ili preko tečnog pudera.

Da li radije ističete oči ili usne?
Više volim da akcenat stavim na oči.

Koliko pratite šminkerske trendove i make up tutorijale?
Ne pratim slepo trendove i uvek se trudim da odaberem način šminkanja koji odgovra mom licu i stilu. Volim i da se prepustim rukama pravih majstora šminkerskog zanata. Tada sam raspoložena i za malo eksperimentisanja i prihvatam njihove sugestije i savete. Verujem da su tutorijali sa youtube-a korisni mladim devojkama koje tek počinju da se šminkaju. Srećna sam što sam ponovo deo globalne #MaxFactorStories kampanje. Kampanjom želimo da vas ohrabrimo da stanete iza svoje autentičnosti, podelite svoju priču, pronađete snagu i hrabro se izborite za sopstveni put. Moje zanimanje mi je omogućilo da čujem mnogo priča, upoznam puno ljudi, verujem u nemoguće i naučim da uspehe treba slaviti, da, ali je važnije ceniti padove. Svako ima neku svoju priču kako se podigao nakon pada i odatle dolazi istinska lepota, zar ne?

Šta se uvek nalazi u vašem neseseru za šminku?
Maskara, rumenilo, korektor i sjaj za usne.

Vrlo često vas šminkaju profesionalni vizažisti. Da li ste od njih naučili neki šminkerski trik?
Naučila sam da preterivanje nije dobro. Nikada ne treba upotrebiti više od tri stvari za jedan efekat koji želimo. Ukoliko hoćemo da definišemo okvir očiju, to ćemo izvesti ili sa senkom za oči uz pomoć tanke četkice, ili odgovarajućom nijansom olovke ili ajlajnerom. Ne treba sve tri stvari upotrebiti istovremeno.


Proizvodi