Razgovor o lepoti Tamara Dragičević, glumica Trendovi

Šta, po vašem mišljenju, definiše lepotu?

Lepota je definitivno nešto što nosimo u sebi i prikazuje se kroz osmeh. Kada je žena zadovoljna, ona zrači. Možda zvuči kao fraza koja se često izgovara, ali kad je neko lep iznutra, naprosto ne može biti ružan ni spolja, kako god izgledao. Garderoba i šminka takvu lepotu mogu samo dodatno da naglase i istaknu, ali ne mogu da sakriju unutrašnje nezadovoljstvo.

Kada bi trebalo da izdvojite jedan faktor, ono po čemu ste prepoznatiljivi, šta bi to bilo?

Glas i osmeh! Često se dešavalo da me ljudi ne prepoznaju dok nešto ne kažem. Volim svoju specifičnu boju glasa.

Kako izgleda vaša dnevna nega?

Toliko često sam na probama i snimanjima da me ili šminkaju profesionalni make up umetnici, ili pokušavam da odmorim kožu lica koristeći samo hidratantne kreme i prirodne maske. Ukoliko izlazim iz kuće, a nemam snimanje, stavljam lagani puder Max Factor Miracle Touch koji prija mojoj koži i eventualno korektor. Ono što nikad ne propuštam ma koliko bila umorna jeste da skinem šminku i očistim kožu lica na kraju radnog dana.

Šta se uvek nalazi u vašem neseseru za šminku?

Max Factor korektor i Miracle Touch puder, maskara, rumenilo i karmin u nude nijansi.

Imate li svoje tajno make up oružje?

Saznala sam dosta toga sarađujući sa make up umetnicima na setovima, međutim, ne znam da li bih mogla da izdvojim samo jedno. Svakako se trudim da zapamtim njihove fore i da probam sama da ih primenim. U nekim make up tehnikama sam se odlično izveštila, ali veštačke trepavice nikako ne umem da stavim sama.

Šta je nabolji šminkerski savet koji ste ikada dobili?

Najviše mi je značio savet koji mi je pomogao da naučim koja šminka ili look odgovara određenoj prilici ili događaju. Recimo, kada koristiti lagani puder, a kada onaj koji daje potpunu prekrivenost. Mnoge žene greše u toj vrsti odabira i za neku opuštenu, dnevnu priliku se šminkaju kao da se radi o večernjem izlasku. Kao i u svemu, tako i u make up-u manje je više!

Imate li omiljeni parfem?

Trenutno imam dva, dnevni i večernji. Za dnevnu varijantu koristim Molecule 01, a za veče Tom Ford Tobacco Vanille.