Recite zbogom podočnjacima! Nega lica i tela

Jeste li i vi jedna od osoba koje muku muče sa tamnim kolutovima oko očiju? Šta god učinili oni su, nažalost, i dalje tu? Možda nisu Danteovi krugovi pakla, ali izazivaju paklenu brigu! Lek? Posebnu pažnju trebalo bi obratiti na preparate kojima se tretira ovo problematično područje, a poželjno je naučiti i nekoliko dobrih trikova za prikrivanje podočnjaka. Jer, koliko god da je lice lepo našminkano, sa velikim podočnjacima izgledaće umorno i nedovoljno sveže.

U borbi protiv podočnjaka, pre svega, najvažnije je da dobro nahranimo kožu preparatom koji je namenjen nezi osetljive kože oko očiju. Jer, dobro negovana i zdrava koža izgleda mnogo bolje od dehidrirane i suve. Zatim, treba izabrati odgovarajuću kremu protiv podočnjaka u skladu sa tipom kože. Intenzivniji preparati namenjeni su onima sa naglašenijim podočnjacima, dok osobe koje nemaju izražene podočnjake mogu koristiti i blage kreme. Ono što je obavezno za sve jeste redovno tretiranje problematičnog područja. Danas, postoje i posebno osmišljeni proizvodi koji rešavaju problem nadutosti i tamnih kolutova oko očiju. Oni obično sadrže visoke koncentracije retinola i vitamina C i biljne ekstrakte rastavića ili bršljana.

Korektor je važan korak u ovom pohodu. Dobar korektor mora odgovarati ličnim potrebama, ne sme štetiti koži, isušivati je niti peckati i mora biti u odgovarajućoj nijansi. Za prekrivanje podočnjaka savetuje se korišćenje tečnog korektora koji će manje isušiti kožu od korektora u stiku koji su gušći i namenjeni za prekrivanje drugih sitnih nepravilnosti na licu.