Kako se pravilno neguje zrela koža? Nega lica i tela

Bore nisu jedini trag koje vreme ostavlja na licu. S godinama, koža gubi tonus, oblik lica se menja, konture se preoblikuju. Naravno, i taj problem ima svoje kozmetičko rešenje. Velike kozmetičke kuće osmislile su specijalne preparate za preoblikovanje kože lica i popunjavanje bora. Tu su dnevne i noćne kreme, specijalne kreme za preoblikovanje kontura usana i oka (ovo su posebno kritične regije), fluidi i serumi sa intenzivnim delovanjem i maske za instant učinak.

Zbog procesa koji se dešavaju u epidermisu, broj ćelija elastina se smanjuje, kolagenska vlakna se opuštaju i nivo hijaluronske kiseline opada. Energetske, ultraregenerativne, intenzivne tretmanske kreme i kreme za popunjavanje bora savršeno su oružje za brisanje tragova godina sa lica, u predelu oko očiju, na vratu i dekolteu. U pitanju je kozmetika ciljanog dejstva koja samnjuje vidljivost bora, održava kožu mladalački zategnutom i sprečava nastanak novih bora. Kreme ovog tipa koriste se svakodnevno, a serumi se posebno preporučuju u prelaznim sezonama (proleće i jesen) kada koža izgleda umornije. U zrelim godinama, pored pojave bora, koža gubi čvrstinu, vezivno tkivo slabi, a konture lica se opuštaju. Ovu pojavu izazivaju promene koje se dešavaju u dermisu, sloju kože koji se sastoji od vezivnog tkiva povezanog kolagenom i elastinom. Elastin čini kožu elastičnom, a kolagen joj daje čvrstinu.

Niste ostarili preko noći. Nemojte očekivati ni da ćete mladalači izgled vratiti preko noći. Uvek je najbolje s negom početi na vreme, trebalo bi biti uporan i dosledan. Bore nisu jedini trag koje vreme ostavlja na licu. S godinama, koža gubi tonus, oblik lica se menja, konture su preoblikovane. Kozmetički proizvodi protiv starenja kože obnavljaju strukturu lica dvostrukim dejstvom: popunjavanjem bora i regeneracijom kože. Pored toga što uklanjaju fine linije i bore, vraćaju koži mladalači tonus i hidriraju je, ovi preparati često sadrže supstance koje uklanjaju pege i ostale pigmentacione nepravilnosti nastale starenjem.

Naravno, redovna nega pravim proizvodima je prvi i najvažniji korak, ali i adekvatna šminka, pažljivo odabrana u skladu sa godinama, pomoćiće vam da izgledate odmorno i blistavo. Zato je važno da u parfimeriji obratite pažnju i odaberete pudere i korektore koji istovremeno i neguju kožu.

 


Proizvodi