Rečnik lepote: Šminka za riđokose, brinete i plavuše Trendovi

Lepota se krije upravo u različitosti. Ono što nas čini drugačijm, ujedno nas čini i posebnim, jedinstvenim. A sve to izvor je lepote. I retkost zlata jedan je od razloga njegove neodoljivosti. Zato, budite svoji. Cenite tu svoju originalnost. Prihvatite atribute koje vam je priroda dala. Ili ih prilagodite svom temperamentu. A to naročito važi za boju kose koja na prvi pogled privlači najviše pažnje. Tako da, ako ste plavuša, možete gajiti nežan Barbi izgled ili, pak, nositi svoju zlatnu kosu ponosno kao lav grivu. Isto tako, ozbiljnost i doslednost brineta može biti uokvirena njihovom bujnom kosom, ali može biti iskazana i kroz mističnost i minimalizam frizure. Sa druge strane, riđokose svojom kosom govore o slobodi duha i kreativnosti, ali takođe i o sofisticiranosti i odmerenosti. Što bi značilo da boja kose nikako ne određuje kalup u kome moramo biti. Ali, pojedine generalne sugestije kada je šminkanje u pitanju mogu pomoći damama da još više uživaju u raznolikosti svojih boja kose.

Pravna plavuša

Čuveni film sa Ris Viterspun, kao i mnogi vicevi o plavušama, često sugerišu da je izgled ono što plavuše uvek stavljaju u prvi plan. Kao plavuša, smtram da nikda ne bi trebalo generalizovati, ali da je ipak tačno da se plavuše bolje zabavljaju! A i biti plav, uvek je u modi. Ove sezone, jedan od trendova je i platinastoplava, koja najbolje stoji ženama svetlog tena. Ali pazite, za tako svetlu kosu morate imati besprekorno čisto lice. Kosa boje meda idealna je ako imate svetlosmeđe oči i neutralnu boju lica.

Uz platinastoplavu kosu najefektnije su plave i lila senke. Uz kosu boje meda idu smeđe ili svetlozelene senke, a bolje je odabrati smeđi nego crni krejon. Birajte rumenila u nežno roze nijansama i ruževe kajsija ili zlatnobež boje.

Vatromet nijansi

Riđa ili crvena kosa imaju najviše nijansi. Jarkoriđa boja fantastično stoji bledolikim ženama, dok bordo nijanse više pristaju tamnoputima. Sve nijanse crvene znatno su upadljivije i efektnije na ženama koje imaju zelene oči, tako da ako imate privilegiju da imate oči boje trave nemojte ni razmišljati o boji kose! Ali zato, ako imate put rozikaste boje ili se lako zacrvenite, nemojte se farbati u crveno. Neke druge nijanse lepše će istaći vaš ten.

Mana ili prednost crvene boje je što jarka boja kose ističe bledilo lica, pa zahteva i nešto jaču šminku. Pri tom je važnije da istaknete oči nego usne. Lepo će vam stajati sjajne biserne senke u tamnoljubičastoj ili zelenoj boji, a rumenilo neka bude u nekoj bronzanoj nijansi ili u boji kajsije. Preporučujemo bronzanosmeđi ruž ili onaj boje maline.

Usne boje višnje

Smeđa boja kose vrlo je zahvalna i otvara mnogo mogućnosti za igru nijansama. Ona je idealna podloga za pramenove, a utisak prelivanja dobićete tako što ćete osenčiti kosu u tri različite nijanse smeđe boje. Ako želite svetlu varijantu, možete izvući puno svetlih pramenova, a prednost ove opcije je u tome što se lako održava. Pri izboru smeđe nijanse presudan je ten. Tamnosmeđe nijanse nisu za žene s veoma svetlim tenom.

Kada je šminka u pitanju, birajte čokoladnobraon senke i bronzana rumenila, a kad je reč o ruževima, dajte prednost čistim bojama. Isprobajte sledeću kombinaciju i nećete se pokajati: nanesite na kapke limun zelenu senku, a na usne karmin boje višnje.

I uživajte u sebi, svojoj kosi i onome što vas čini neponovljivim!