Rečnik lepote: šminka za svečane prilike Trendovi / U fokusu

Jedno od osnovnih pravila kad je šminkanje za posebno svečane prilike u pitanju glasi: prvo isprobajte ono što ste zamislili. Sasvim je u redu ako želite da izgledate drugačije nego inače, samo ono što ste zamislili ne mora obavezno da ispadne dobro kad se sprovede u delo. Zato se igrajte i vežbajte.

Najjednostavnije je probati neku novu, upečatljivu nijansu karmina. Eksperti iz sveta lepote kažu da bi ga trebalo slagati ne sa garderobom nego sa torbom, cipelama i nakitom.
Kako bi trebalo da izgleda šminka za novogodišnju noć? Odgovor na ovo pitanje zavisi, naravno, od vašeg stila, ukusa, garderobe i mesta gde idete. Ako želite da pratite modne diktate, evo Jasminovih preporuka.
Prvi korak je savršen ten. Piling i maske sa intenzivnim delovanjem ne bi trebalo preskočiti u svakodnevnom negovanju, ali je važno napomenuti da nije poželjno koristiti piling neposredno pred novogodišnju noć. Uvek je bolje da to bude dva dana ranije. Pre nanošenja tečnog pudera, dobro je da koristite specijalne podloge i fiksatore koji garantuju da će vaš make up ostati nepromenjen čitave noći. Postoje podloge i fiksatori za čitavo lice i specijalne podloge za senke za oči.
Trend smokey eyes aktuelan je već nekoliko sezona. Možete se odlučiti za klasičnu, crnu ili sivu varijantu ili malo ekstravagantniju kombinaciju boja (ljubičastu, zelenu ili braon i petrolej plavu). Nema bolje prilike za veštačke trepavice od Nove godine. Uz svetlucavi prah na kapcima, to će biti dovoljno za najluđu noć. Maskara u boji je izuzetno efektna. Probajte zelenu koja je veoma trendi ove sezone. Štras i šljokice imaju svoje verne fanove. Bolje je odlučiti se za diskretne varijante. S krupnim šljokicama budite obazrivi. Ajlajner sa šljokicama može biti pravo otkriće. Ako više volite da akcenat stavite na usne, možete da se odlučite za neprevaziđenu klasiku – crveni ruž ili fuksija pink nijansu koja definitivno neće proći nezapaženo. Crnke mogu da isprobaju i koralne nijanse koje će efektno upotpuniti make up. Ove sezone moderan je način šminkanje koji podrazumeva jasno definisane duge trepavice koje savršeno uokviruju oči, nežno rumenilo koje ističe jagodice i savršeno našminkane usne.
Za kraj bi još jednom trebalo spomenuti nešto veoma važno. Koliko god da ste umorni, ne zaboravite da pažljivo skinete šminku kada se vratite kući.


Proizvodi